Stoppa bygget av Norra Skolan på "Trekanten" i Staffanstorp

Marie

#51 Val av plats obegriplig

2016-08-28 20:22

FRIYTAN PER ELEV STRIDER MOT BOVERKETS REKOMMENDATIONER 

Enligt planbeskrivning har Norra skolan endast 17.5 kvm friyta per elev, jämfört med 30 kvm per grundskole-barn som rekommenderas av Boverket;

"Vid bedömningen av om friytan är tillräckligt stor bör hänsyn tas till både storleken på friytan per barn och till den totala storleken på friytan. Ett rimligt mått på friyta kan vara 40 m2 per barn i förskolan och 30 m2 per barn i grundskolan."

När skolor inte klarar riktlinjerna avseende 30 kvm är ett vanligt argument att intill-liggande grönområden ger en tillräcklig faktisk friyta. Detta stämmer bra för övriga skolor i Staffanstorp, men inte för Norra skolan. Rekreationsområdet på Gullåkra mosse ligger för långt bort för att vara brukbart vid raster.

 

GRÖNOMRÅDEN ÄR NÄSTAN OBEFINTLIGA I ANKNYTNING TILL NORRA SKOLAN, TILL SKILLNAD FRÅN ANNERO, STANSTORP, MELLANVÅNGEN, BORGGÅRD ET C.

Övriga skolor i Staffanstorps kommun, såsom fd Annero, Stanstorp, Mellanvången och Borggård ligger i nära anslutning till större grönområden. Norra skolan å andra sidan ligger inträngt mellan bostäder och kraftledningar och är i detta avseende en särdeles illa vald placering.   

 

INGA IDROTTSPLANER ÖVERHUVUDTAGET PÅ NYA NORRA SKOLAN, OCH INGA GRÖNOMRÅDEN I NÄRA ANSLUTNING ATT ANVÄNDA TILL UTOMHUSGYMPA - TILL SKILLNAD FRÅN ANNERO, STANSTORP, MELLANVÅNGEN, BORGGÅRD ET C.

Norra skolan är  helt i avsaknad av idrottsplaner (är det verkligen politikernas allvar att idrottslektionerna ska förläggas ute på mossen & endast bestå av jogging för framtidens skolungdomar?).  

 

POLITIKERNA HAR INTE GETT STAFFANSTORPS-BORNA EN TROVÄRDIG FÖRKLARING TILL NORRA SKOLAN.

Det enda argument jag hört som "ska" förklara flytten från Annero till Trekanten är att människor bosatta i Ryttarbyn har en speciellt svår trafiksituation. Detta känns krystat och helt vansinnigt som huvudargument.  

 

Mvh /Marie        

Rolle

#52

2016-08-30 04:28

Vi vill verkligen inte ha en skola här


Gäst

#53

2016-09-02 08:58

Stadsarkitekt Hammarsköld-Reiz var mycket intresserad av hur trafiken flöt igenom ett samhälle. Det kan vi se i utformningen av t.ex Häradsbyn där jag bott sedan 1965. Anneroskolans placering
var ett exempel på detta. Barnen skulle kunna gå till skolan utan att passera någon huvudgata. Politikerna har glömt detta.

Gäst

#54

2016-09-02 09:00

Stadsarkitekt Hammarsköld-Reiz var mycket intresserad av hur trafiken flöt igenom ett samhälle. Det kan vi se i utformningen av t.ex Häradsbyn där jag bott sedan 1965. Anneroskolans placering
var ett exempel på detta. Barnen skulle kunna gå till skolan utan att passera någon huvudgata. Politikerna har glömt detta. De vill bara ha ny tomtmark för villabyggen och känner inte till historien!