Gratis busskort för skolungdomar i Nyköping

I somras fick skolungdomar i Nyköping gratis busskort. Detta var väldigt uppskattat, men något som känns ännu mer relevant är att skolungdomar ska ha tillgång till gratis busskort även under resten av året. Ungdomar borde ha möjlighet att ta sig runt i kommunen oavsett ekonomisk situation. Detta skulle bland annat främja en aktiv fritid bland unga, mer miljövänliga transportmedel och ungdomars självständighet.

Vi i Nyköpings Ungdomsfullmäktige jobbar för att underlätta livet för ungdomar och tycker att gratis busskort är ett steg i rätt riktning. Vi vill att alla skolungdomar i högstadiet och gymnasiet ska erbjudas gratis busskort. Håller du med oss? SKRIV PÅ!

(Denna namninsamling kommer vara en del av ett större arbete för att vårt förslag ska gå igenom. Vi kommer att lämna in namninsamlingen och en motion till Nyköpings kommunstyrelse.)

 

 


Malin Andersson, ordförande i Nyköpings Ungdomsfullmäktige    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva under godkänner jag att Malin Andersson, ordförande i Nyköpings Ungdomsfullmäktige överlämnar min signatur till dem som har makt över frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din signatur. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Facebook