Till fackförbundet Sveriges Lärare - en protest mot Hök24

Det var för att bli stora och starka som vi slog ihop LF och LR och vi var många som varit besvikna som nu börjat hoppas på ett fack som äntligen kan och vågar slåss, inte bara för oss, utan för skolans framtid. Vi hade hoppats på att ni skulle slåss för att usken skulle återinföras, att vår lön blir konkurrenskraftig. Att ni skulle slåss för våra elever som behöver lärare. För att skolan en dag ska bli en attraktiv arbetsplats som attraherar de bästa. En skola som du som elev är tacksam och stolt över och inte som det ser ut nu – att rapport efter rapport visar att det är allt färre som söker sig till läraryrket, allt fler som söker sig bort. Lärare mår dåligt, elever mår dåligt, framtiden ser mörk ut, med ytterligare försämringar.  

Missnöjet har länge varit stort, och våra fackförbund hade alltså inte varit starka nog att värna om lärarnas arbetsmiljö som kraftigt försämrats, i små steg i taget. Skolan krackelerar från förskola till gymnasium. Det är kanske därför vår lön inte hängt med? Att ni inte var starka nog?      

Nu med Hök24 blir i stället något annat tydligt. Det har inte haft något med avsaknad av styrka att göra, utan något annat. Inkompetens? Feghet? Eller att lärarnas representanter helt enkelt inte arbetar för lärarnas bästa. Detta nya avtal är lika urvattnat som de tidigare avtalen. Ni pratar om tydliga riktlinjer, men de är allt annat än tydliga. Ansvaret läggs i stället på den enskilda läraren att i dialog med sin rektor "finna en balans". Och lönen, även här är det vi som individer som ska konkurrera med våra kollegor över en mycket liten pott. Vi ställer lärare mot lärare.    

Nu vet vi det Fackförbundet Sveriges lärare. Ni har blivit en organisation som arbetar för ert eget bästa. Ni har blivit en arbetsplats som ser över ert egna hus och får in pengar på att få det att verka som att ni gör något gott för samhället genom att stå på lärarnas sida. Men det gör ni inte, ni står inte för oss. Ni är inte vårt fack. 


Birgit Carlsson, Anna-Karin Nilsson, Kristin Jonsson    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva på godkänner jag att Birgit Carlsson, Anna-Karin Nilsson, Kristin Jonsson kan se all information jag lämnar i detta formulär.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.


Jag godkänner att informationen som jag anger på det här formuläret behandlas i följande syften:
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...