Sollentuna: satsa på skolan nu!

Kontakta namninsamlingens skapare

Uppdatering om namninsamlingen

2020-12-19 21:06:12

Hej alla som skrivit under namninsamlingen Sollentuna: satsa på skolan nu!

 

Jag vill börja med att skicka ett varmt tack till er alla som skrivit på denna namninsamling, som har delat med sig av kommentarer, samt delat vidare den. På ca 3 veckor har fler än 370 personer skrivit under; detta utan att vi har haft någon som helst organisation eller marknadsföring i ryggen. 

 

Namninsamlingen har fått stöd av oppositionspartierna S, MP och Sollentunapartiet, som avser jobba vidare med frågorna i kommunfullmäktige och utbildningsnämnden. Den politiska majoriteten M, L, C och KD har dessvärre inte skickat något svar på namninsamlingen, och röstade i förra veckan igenom budgeten som i praktiken kommer innebära sparkrav på skolorna nästa år. 

 

Under budgetmötet pressades dock utbildningsnämndens ordförande, Soley Aksöz Lithborn, att ta ställning till vår namninsamling. Hon valde då att helt avfärda namninsamlingen och säga att den i själva verket ”bevisar” att det inte råder resursbrist i skolorna. Detta då ”endast” 370 har skrivit på. Både hon och kommunstyrelsens ordförande, Henrik Thunes, fastställde helt sonika att både ”fakta” och ”ständiga lovord” visar att Sollentuna är en av Sveriges bästa skolkommuner.

 

Då budgeten nu har röstats igenom avslutas namninsamlingen inom kort. Men en del av er har redan tagit kontakt, och vi är nu flera stycken som vill fortsätta driva frågorna om skolornas resursbrist och de individuella tilläggsbeloppen (för ex. neuropsykiatriska diagnoser) gentemot kommunen. Ni som vill vara med och engagera er, eller som vill hålla er uppdaterade och fortsätta diskutera skolfrågor i kommunen, är hjärtligt inbjudna att gå med i den nystartade Facebook-gruppen Sollentuna skolfrågor (https://www.facebook.com/groups/227077485581021). Jag hoppas vi ses där.

 

Jag önskar er alla en god jul och ett riktigt gott nytt år!

Katharina


Katharina Berndt Rasmussen



Dela denna namninsamling

Hjälp den här namninsamlingen att få fler underskrifter.

Hur sprider man en namninsamling?

  • Dela namninsamlingen på din Facebookvägg och i grupper som rör ämnet för din namninsamling.
  • Kontakta dina vänner
    1. Skriv ett meddelande där du förklarar varför du skrev på namninsamlingen, då människor är mer benägna att skriva på om de förstår hur viktig frågan är.
    2. Kopiera och klistra in namninsamlingens webbadress i ditt meddelande.
    3. Skicka meddelandet via e-post, sms, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram och LinkedIn.