Nej till nedskärning!

Kontakta namninsamlingens skapare

Till kommunstyrelsen i Staffanstorp inför mötet den 13 februari

2017-02-06 19:11:01

Angående föreslagna förändringar av musikskolechecken

Kulturcheckarna har på det hela taget upplevts positivt; de har inneburit utveckling och öppnat möjligheter för eleverna. Valfrihet har skapats och många har insett vilket värde som ligger i att få flexibel tillgång till musikundervisning. Många elever har fått möjlighet att utveckla sig.

Staffanstorp saknar ett uttalat mål för kulturskolornas verksamhet. Grannkommunen Lomma har till exempel uttalat ambitionen att eleverna ska kunna nå en nivå så att de kan bidra tillkulturlivet i kommunen på alla tänkbara nivåer, från garageband, via folkmusik till större orkestrar.

Det förslag som föreligger slår mot de mest intresserade, engagerade och ambitiösa eleverna, och hotar därmed att allvarligt dränera verksamheten. Det blir en nedmontering av musikskolorna som är verksamma i kommunen.

Investeringar i nya lokaler känns som en satsning, medan besparingarna på de mest intresserade elevernas bekostnad verkar i andra riktningen och gör att satsningen på nyalokaler riskerar att sluta i ett stort antiklimax.

Kulturutbudet och musikskolornas verksamhet, bredd som spets, är ett guldägg som måste ses som en konkurrensfördel som lockar barnfamiljer till kommunen.

Som föräldrar till elever i musikskolan är vi oroliga för de föreslagna förändringarna. Vi skulle önska att denna fråga utreds mer grundligt tillsammans med musikskolorna och representanter för elever och föräldrar, till exempel genom föräldraföreningen vid Staffanstorps musikskola.


Claes af Klinteberg



Dela denna namninsamling

Hjälp den här namninsamlingen att få fler underskrifter.

Hur sprider man en namninsamling?

  • Dela namninsamlingen på din Facebookvägg och i grupper som rör ämnet för din namninsamling.
  • Kontakta dina vänner
    1. Skriv ett meddelande där du förklarar varför du skrev på namninsamlingen, då människor är mer benägna att skriva på om de förstår hur viktig frågan är.
    2. Kopiera och klistra in namninsamlingens webbadress i ditt meddelande.
    3. Skicka meddelandet via e-post, sms, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram och LinkedIn.