Avskaffa MUF

Kontakta namninsamlingens skapare

Diskussionsämnet har skapats automatiskt av petition Avskaffa MUF.


Gäst

#1

2016-05-02 07:47

Utan MUF skulle tillväxten vara mycket större!

Gäst

#2

2016-05-02 08:20

MUF har inget existensberättigande i ett demokratiskt samhälle.

Gäst

#3

2016-05-02 08:51

Jag vill dock göra d med våld pga. Borgerlig demokrati är inte demokrati :)

Gäst

#4

2016-05-02 08:54

För att stoppa borgarsvinen

Denna post har tagits bort av personen som skrev den (Visa detaljer)

2016-05-02 11:24



Gäst

#6

2016-05-02 11:24

Vänstern vill andvända våld? Skräll


Gäst

#7

2016-05-02 11:26

Att avskaffa politiska partier är inte demokrati


Gäst

#8

2016-05-02 11:32




  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl mandelmjöl
  • 2 äpplen
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 dl grovhackade hasselnötter
  • 50 g smör



Så här gör du



  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Rör ihop ägg, socker, vetemjöl och mandelmjöl.
  3. Bred ut smeten i en bakpappersklädd form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  4. Dela, kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor. Blanda med citronjuicen.
  5. Stick ner klyftorna i smeten i ett fint mönster. Strö över kanelen och nötterna. Hyvla över smöret.
  6. Grädda i mitten av ugnen 30-40 minuter.

 






 


Gäst

#9

2016-05-02 11:36

  • 200 g smör
  • 4 dl socker
  • 2 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 1/2 krm salt
  • 4 ägg
  • 2 1/2 dl vetemjöl

Limetopping

  • 100 g färskost av philadelphiatyp
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 1 dl riven kokos
  • rivet skal och juice av 1 lime
  • 50 g riven vit choklad

 

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smält smör och låt svalna. Rör hastigt ner socker, kakao, vaniljsocker, salt och ägg, ett åt gången. Tillsätt vetemjöl och rör hastigt till en slät smet. Häll smeten i en smord form (22 cm diameter). 
  3. Grädda i mitten av ugnen 20-30 minuter. Låt kallna. Välj en av toppingen eller ät kakan som den är. Kakan sätter sig och blir fastare när den kallnar.

 


Gäst

#10

2016-05-02 11:37


  • 200 g mörk blockchoklad
  • 50 g smör
  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 1/3 dl vetemjöl
  • 1 krm bakpulver
  • 1 påse hackade valnötskärnor (à ca 60 g)



Så här gör du



  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Bryt chokladen i bitar och smält den över vattenbad. Ta kastrullen från värmen och rör ner smöret i små klickar.
  3. Vispa ägg, socker och vaniljsocker. Blanda med chokladen.
  4. Blanda mjöl, bakpulver och hackade nötter och rör ner i chokladen. Rör till en slät smet.
  5. Gör en form av aluminiumfolie, ca 20 x 25 cm (för 24 st). Pensla den med smält margarin och brödströ den. Slå i smeten och grädda mitt i ugnen 20-25 minuter. Kakan ska vara torr utanpå men lite seg och fuktig inuti.
  6. Låt kakan svalna något och dela den sedan i fyrkanter. Förvaras i burk.


Gäst

#11

2016-05-02 11:39


  • 2 1/2 dl vetemjöl (2 1/2 dl motsvarar 150 g)
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g mörk choklad
  • 100 g osaltat smör (rumstempererat)
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 2 dl hjortronsylt



Så här gör du



  1. Sätt ugnen på 175°C. Lägg ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 10 bitar), eller smörj formen med smör.
  2. Blanda mjöl och bakpulver. Flisa eller hacka chokladen.
  3. Rör ihop smör och socker. Vispa ner ett ägg i taget. Sikta ner mjölblandningen i smeten och rör om. Vänd ner och chokladen och sylten. Häll smeten i formen.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt kakan svalna på galler.


Gäst

#12

2016-05-02 11:40


  • 1 kg pumpa (t ex butternut, muscat eller halloween)
  • 3 bittermandlar
  • 1 dl sötmandel
  • 1 dl socker
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl mjölk (3 %)
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 5 ägg
  • 1 krm salt
  • vispad grädde och sylt till servering



Så här gör du



  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skala, kärna ur och skär pumpan i ca 3 cm stora bitar. Lägg i en smord ugnssäker form.
  3. Ställ in formen med pumpan i mitten av ugnen ca 25 minuter, eller tills den är mjuk.
  4. Lägg pumpan i en bunke och mixa till en jämn smet med stavmixer.
  5. Höj ugnsvärmen till 200°C.
  6. Riv bittermandlarna fint. Hacka sötmandeln. Blanda med pumpamoset och övriga ingredienser.
  7. Häll smeten i en smord ugnsform, ca 20 x 30 cm.
  8. Ställ in i mitten av ugnen ca 45 minuter och grädda tills kakan "satt sig". Låt svalna något.
  9. Servera ostkakan ljummen med vispad grädde och en god sylt.

masterbaker

#13

2016-05-02 11:41

  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 4 dl fruktrens från råsaftcentrifugen efter juicen Söt dröm (se länk nedan under steg 3)
  • 2 dl hasselnötsmjöl
  • 1/2 dl kakao

Så här gör du

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smörj en form med löstagbar kant som är 24 cm i diameter (för 10 bitar) eller spänn fast ett bakplåtspapper.
  3. Smält smöret i en stor kastrull. Blanda ner socker och vanilj. Rör ner äggen ett i taget. Tillsätt ”fruktrenset” från juicen Söt dröm- Juice på jordgubbar och päron, hasselnötsmjöl och sikta ner kakao och rör om.
  4. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
  5. Låt kakan svalna i formen på galler.
masterbaker

#14

2016-05-02 11:43

  • 1 äggvita
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 msk likör av mandel- och amarettotyp
  • 3 dl mandelmjöl
  • florsocker att pudra över

Så här gör du

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för Ger 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Vispa ihop äggvita och socker. Blanda ner likör och mandelmjöl. Rör till en smet.
  3. Fukta händerna med kallt vatten och forma smeten till 14 bollar (för 1 sats).
  4. Lägg bollarna på en bakpappersklädd plåt. 
  5. Grädda i mitten av ugnen 6–8 minuter, kakorna ska vara lite sega i mitten när de är färdiga. Låt svalna.
  6. Pudra över lite florsocker före servering.
  7. Servera gärna kakorna till en god fruktsallad, till exempelCitrussallad med amarettogrädde.
masterbaker

#15

2016-05-02 11:44

  • 1 burk kokta vita bönor (à ca 400 g)
  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl socker
  • 1 dl gräddfil
  • 100 g smält smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • ev 1/2 dl sockrade frysta lingon till garnering

Lingonfrosting

  • 200 g färskost av philadelphiatyp
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 3/4 dl florsocker
  • 1 dl frysta lingon

Så här gör du

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Häll av, skölj och mixa bönorna till ett slätt mos med stavmixer.
  3. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp i en bunke, ca 3 minuter. Tillsätt bönmos, gräddfil, och smält smör. Vispa till en jämn smet.
  4. Sikta ner vetemjöl, bikarbonat, bakpulver, ingefära, kanel och kardemumma i smeten och blanda noga.
  5. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  6. Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter. Låt svalna.
  7. Lingonfrosting: Vispa samman färskost smör och florsocker till en slät frosting. Rör ner de frysta lingonen.
  8. Bred lingonfrostingen över kakan. Garnera gärna med sockrade frysta lingon.
masterbaker

#16

2016-05-02 11:46

  • ca 1 msk smör
  • 1/2 dl kokos

Kaksmet

  • 100 g kärnfria mjuka torkade dadlar (100 g motsvarar ca 12 st)
  • 1 dl pecannötter (ca 50 g)
  • 1 banan (1 banan motsvarar ca 250 g)
  • 3 dl vetemjöl (180 g)
  • 1 tsk bakpulver
  • 175 g rumstempererat smör
  • 1 1/2 dl ljust muscovadosocker
  • 1/2 dl flytande honung
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk ingefära
  • 2 ägg

Glasyr

  • 1 dl pecannötter (ca 50 g)
  • 1 burk karamelliserad kondenserad mjölk (397 g)
  • 75 g smör

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 150°C. Smörj en rund kakform som rymmer ca 1 1/2 liter (för 12 bitar) med smör och strö den med kokos.
  2. Kaksmet: Skär dadlarna i bitar. Hacka nötterna. Skala och mosa bananen med en gaffel. Blanda mjölet med bakpulvret, dadlarna och nötterna.
  3. Rör smöret med sockret, honungen och kryddorna. Tillsätt ett ägg i taget och rör mellan varje. Vänd ner mjölblandningen och bananen.
  4. Häll smeten i formen, knacka formen mot en bänk så att smeten fördelar sig jämnt.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Låt kakan svalna lite i formen, stjälp upp den på ett bakplåtspapper på ett galler.
  6. Glasyr: Hacka nötterna. Smält smöret i en kastrull och blanda med den kondenserade mjölken. Ringla glasyren över kakan och strö på nötterna.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Rosta gärna lite kokos och strö på.

Söker du något snabbare att baka är dessa Kladdmuffins med banan och ingefära perfekta.


Gäst

#17

2016-05-02 14:09

Det behövs inget dollargrin för att vara ett borgarsvin.

Gäst

#18

2016-05-02 15:03

Jag skrev i denna petition för att de vill avskaffa 1 Maj. När de själva har Valborg och Stureplansveckan.

Gäst

#19

2016-05-03 07:33

för att muf är skit

Gäst

#20

2016-05-03 10:27

Muf är en skam för det svenska systemet