Avskaffa MUF


Gäst

/ #12

2016-05-02 11:40


  • 1 kg pumpa (t ex butternut, muscat eller halloween)
  • 3 bittermandlar
  • 1 dl sötmandel
  • 1 dl socker
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl mjölk (3 %)
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 5 ägg
  • 1 krm salt
  • vispad grädde och sylt till servering



Så här gör du



  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skala, kärna ur och skär pumpan i ca 3 cm stora bitar. Lägg i en smord ugnssäker form.
  3. Ställ in formen med pumpan i mitten av ugnen ca 25 minuter, eller tills den är mjuk.
  4. Lägg pumpan i en bunke och mixa till en jämn smet med stavmixer.
  5. Höj ugnsvärmen till 200°C.
  6. Riv bittermandlarna fint. Hacka sötmandeln. Blanda med pumpamoset och övriga ingredienser.
  7. Häll smeten i en smord ugnsform, ca 20 x 30 cm.
  8. Ställ in i mitten av ugnen ca 45 minuter och grädda tills kakan "satt sig". Låt svalna något.
  9. Servera ostkakan ljummen med vispad grädde och en god sylt.