Avskaffa MUF


Gäst

/ #10

2016-05-02 11:37


  • 200 g mörk blockchoklad
  • 50 g smör
  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 1/3 dl vetemjöl
  • 1 krm bakpulver
  • 1 påse hackade valnötskärnor (à ca 60 g)



Så här gör du



  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Bryt chokladen i bitar och smält den över vattenbad. Ta kastrullen från värmen och rör ner smöret i små klickar.
  3. Vispa ägg, socker och vaniljsocker. Blanda med chokladen.
  4. Blanda mjöl, bakpulver och hackade nötter och rör ner i chokladen. Rör till en slät smet.
  5. Gör en form av aluminiumfolie, ca 20 x 25 cm (för 24 st). Pensla den med smält margarin och brödströ den. Slå i smeten och grädda mitt i ugnen 20-25 minuter. Kakan ska vara torr utanpå men lite seg och fuktig inuti.
  6. Låt kakan svalna något och dela den sedan i fyrkanter. Förvaras i burk.