Avskaffa MUF

masterbaker

/ #15

2016-05-02 11:44

  • 1 burk kokta vita bönor (à ca 400 g)
  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl socker
  • 1 dl gräddfil
  • 100 g smält smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • ev 1/2 dl sockrade frysta lingon till garnering

Lingonfrosting

  • 200 g färskost av philadelphiatyp
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 3/4 dl florsocker
  • 1 dl frysta lingon

Så här gör du

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Häll av, skölj och mixa bönorna till ett slätt mos med stavmixer.
  3. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp i en bunke, ca 3 minuter. Tillsätt bönmos, gräddfil, och smält smör. Vispa till en jämn smet.
  4. Sikta ner vetemjöl, bikarbonat, bakpulver, ingefära, kanel och kardemumma i smeten och blanda noga.
  5. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  6. Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter. Låt svalna.
  7. Lingonfrosting: Vispa samman färskost smör och florsocker till en slät frosting. Rör ner de frysta lingonen.
  8. Bred lingonfrostingen över kakan. Garnera gärna med sockrade frysta lingon.