Avskaffa MUF


Gäst

/ #11

2016-05-02 11:39


  • 2 1/2 dl vetemjöl (2 1/2 dl motsvarar 150 g)
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g mörk choklad
  • 100 g osaltat smör (rumstempererat)
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 2 dl hjortronsylt



Så här gör du



  1. Sätt ugnen på 175°C. Lägg ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 10 bitar), eller smörj formen med smör.
  2. Blanda mjöl och bakpulver. Flisa eller hacka chokladen.
  3. Rör ihop smör och socker. Vispa ner ett ägg i taget. Sikta ner mjölblandningen i smeten och rör om. Vänd ner och chokladen och sylten. Häll smeten i formen.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt kakan svalna på galler.