Stoppa vårdappcirkusen! Återkalla kravet på öppen web-bokning av videosamtal med läkare vid Region Östergötlands vårdcentraler!

Kontakta namninsamlingens skapare

Kravet på web-bokning av videosamtal har dragits tillbaka

2021-10-08 18:59:08

Som de flesta säkert redan har fått veta så har kravet dragits tillbaka på att regionens vårdcentraler ska erbjuda ett visst antal tider för videosamtal att bokas på webben.

Uppropet är undertecknat av 140 personer, de allra flesta läkare men också andra professioner. Med enstaka undantag är alla kliniskt verksamma i primärvården i Östergötland. Stort tack för ert stöd och era synpunkter. De kommer att framföras till primärvårdsledningen.

Jag hoppas nu att all energi och allt engagemang som uppenbarligen finns i denna fråga kan kanaliseras i konstruktiva samtal ute på våra vårdcentraler och i hela primärvården. Vi behöver hjälpas åt att bemöta fortsatta krav på digitalisering med goda idéer och exempel på hur vi kan införa digital teknik på ett klokt och ansvarsfullt sätt i vår verksamhet. 

Trevlig helg!


Josabeth Hultberg, ordförande SFAM Östergötland, distriktsläkare VC Åby, Region Östergötland



Dela denna namninsamling

Hjälp den här namninsamlingen att få fler underskrifter.

Hur sprider man en namninsamling?

  • Dela namninsamlingen på din Facebookvägg och i grupper som rör ämnet för din namninsamling.
  • Kontakta dina vänner
    1. Skriv ett meddelande där du förklarar varför du skrev på namninsamlingen, då människor är mer benägna att skriva på om de förstår hur viktig frågan är.
    2. Kopiera och klistra in namninsamlingens webbadress i ditt meddelande.
    3. Skicka meddelandet via e-post, sms, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram och LinkedIn.