Nytt årsmöte i Svenska Bullterrierklubben!

Kontakta namninsamlingens skapare

Äntligen...

2018-06-12 09:42:48

Igår den 11/6 nästan 10dgr från att namnlistan skickades in så kom äntligen en bekräftelse på att styrelsen tagit emot den

Varför de väljer att svara via messenger istället för mailledes kan amn bara spekulera i, men faktum kvarstår att kommunikation till medlemmaran inte är deras starkaste sida.35066244_10211614870387436_5769912589328842752_n.jpg


V. Hallberg

Bekräftelse på mottagen skrivelse 11/6

2018-06-11 06:51:57

svar_svtek_180611.jpg


V. Hallberg

Nya styrelsemötesprotokollet....

2018-06-08 11:31:47

I mötesprotokollet från den 22/6 kan man se att man plötsligt skiftar firmatecknare igen från kassören till sekreteraren. Varför man ändrat framgår inte men det betyder att firmateckningen kommer ta ännu längre tid än beräknat. Något korrekt skrivet protokoll som styrker identiteten på firmatecknarna har de inte lyckats få till denna gången heller. 

Man kan också bland punkterna konstatera att det forsätter beskyllas förra styrelsen för både det ena och andra utan grund. Tex påstås det att revidering av RAS inte är gjord 2017. Detta är i sak sant, för revideringen skall inte göras förrän 2020. Men utvärderingen av RAS för 2017 är insänd till terrierklubbens avelskommitté under april.

Fortfarande saknas det uppdaterad information om vilka som sitter i de olika arbetsgrupperna och kommitéerna och någon redaktör eller redaktionsgrupp tycks inte finnas heller. 

Det som kanske upprör mest är att det är så svårt att få kontakt med de ansvariga. Jag har fortfarande inte, en vecka efter att det skickas in, fått svar på att namninsamlingen tagits emot. Trots att det skickades till både ordförande, sekreterare, och klubbens två revisorer. Igår försökte jag få kontakt via SvBtk's facebooksida men utan resultat. Jag kunde se att mina meddelanden lästes, men ingen svarade.

Nästa steg blir att vända sig till terrierklubben och SKK....

Personer som har försökt komma i kontakt med avelskommittén har tillslut fått ge upp och istället fått vända sig till sekreterare och ordförande. Dessa har då inte heller svarat förrän man "hotat" med att vända sig till revisorerna/SvTek. 

Som praxis brukar man kunna förvänta sig svar inom tre dagar, men detta verkar inte gälla just nu...

Vill ni själva ta del av senaste styrelseprotokollet så kontaktar ni klubbens sekreterare. 

Fortsättning följer!


V. Hallberg

Listan är nu inskickad!

2018-06-02 14:50:40

Tack för att så många skrivit under för att ett extra årsmöte skall hållas.

Listan med underskrifter, även med de vi fått via mail, är nu insända till svbtk samt revisorerna.

Enligt stadgarna är styrelsen skyldig att hålla det extra årsmötet inom 60dagar från att underskrifterna mottagits och kalla till mötet minst tre veckor innan.

När datum och plats är satta så hoppas vi att så många som möjligt av er har möjlighet att komma och hjälpa till att säkerställa att styrelsen blir fulltalig och motsvarar medlemmarnas önskemål. Utan era röster på mötet är insamlingen förgäves!


V. Hallberg

Replik från SvTek

2018-05-24 18:04:30

Igår fick vi till oss ett brev från terrierklubben där de uppmanar till lugn och att styrelsearbetet i SvBtk flyter på som förväntat. Det finns även publicerat via SvBtk.com med kommentar från styrelsen.

Vi har tidigare nämnt att det konstituerande protokollet väckte en hel del frågor och att terrierklubben känner sig lugn gör tyvärr inte oss lugnare med tanke på vilka föreningstekniska vurpor som tydligt satts på pränt och justerats utan att de uppmärksammats.

Medan vi sammanställer så delger jag några tankar ni kan fundera på före, eller efter, ni läser repliken från terrierklubben:

  • Hur kunde en sekreterare väljas och offentliggöras före ett konstituerande möte? Info publicerades på hemsidan den 3/5 medan det konstituerande mötet enligt protokollet som offentliggjorts hölls den 8/5.
  • Varför valdes inte alla positioner på det konstituerande mötet som sig bör? En position som inte konstituerats på det första mötet kan inte heller omkonstitueras på ett senare möte enligt gällande föreningsjuridik. I sådana fall står just nu klubben helt och hållet utan kassör...
  • Varför kommer man inte längre åt hälsodatabasen som man på uppfödarmötet förra året beslutade att hålla helt öppen för att allmänheten lätt skulle kunna se vilka hundar som hälsotestats och sänts in intyg på? Felet har påtalats flera gånger och de som har begärt åtkomst har inte  blivit insläppta.

 

För er som ev har skrivit på, men tvivlar så går det utmärkt att radera sin underskrift. Ni ska självfallet inte känna er tvungna att stötta något ni känner er tveksamma till.

Till er andra så säger jag håll ut. 

 


V. Hallberg

Konstituerande protokollet...

2018-05-23 03:57:45

Igår kväll publicerades tillslut det konstituerande protokollet på hemsidan vilket väcker en hel del frågor. 

Så pass mycket frågor att vi får be att återkomma med alla de punkter som man vill veta mer om och framförallt varför så många punkter inte stämmer överens med tidigare yppad information. 

Protokollet ligger på hemsidan under fliken styrelsen. Notera särskilt datum för det konstituerande mötet. 


V. Hallberg

Glöm inte!

2018-05-19 15:41:37

Tack alla som skrivit under namninsamlingen för ett nytt årsmöte.Vi börjar nu närma oss det antal som krävs för att lämna insamlingen vidare, men inför detta är det jätteviktigt att ni verkligen är medlemmar i SvBtk. Annars kommer inte er underskrift att kunna räknas. 

Är någon i erat hushåll redan medlem så räcker det med att ni betalar in ett familjemedlemskap för 60:-. Annars kostar ett fullt medlemsskap 300:- och gäller per kalenderår.

kontonummer/swishnummer hittar ni på SvBtk.com under "bli medlem" 

Tack för igen för ert stöd! 

 


V. Hallberg

kommittéemedlemmar "vräkta"

2018-05-18 10:39:10

Det har kommit till vår kännedom att den nya styrelsen utan att tillfråga/kontakta personerna tagit bort dem ur vissa av arbetsgrupperna.

Arbetsgrupperna inom svbtk är grupper som på uppdrag av styrelsen jobbar med valda delar av klubbens verksamhet. Dess sammansättning brukar inte påverkas av styrelsebyte mer än att kontaktpersonen gentemot styrelsen kan skifta. Detta för att det fortlöpande arbetet inom klubben inte skall påverkas alltför mycket före/efter ett årsmöte.Men nu tycks detta ha ändrats. 

Styrelsen har rätt att bestämma arbetsgruppernas sammansättning men man kan ifrågasätta det moraliska i dessa ageranden. 


V. Hallberg

Uppdatering ang kassör

2018-05-18 09:50:57

Styrelsen har nu adjungerat en kassör i egenskap av en familjemedlem till en av suppleanterna.


V. Hallberg



Dela denna namninsamling

Hjälp den här namninsamlingen att få fler underskrifter.

Hur sprider man en namninsamling?

  • Dela namninsamlingen på din Facebookvägg och i grupper som rör ämnet för din namninsamling.
  • Kontakta dina vänner
    1. Skriv ett meddelande där du förklarar varför du skrev på namninsamlingen, då människor är mer benägna att skriva på om de förstår hur viktig frågan är.
    2. Kopiera och klistra in namninsamlingens webbadress i ditt meddelande.
    3. Skicka meddelandet via e-post, sms, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram och LinkedIn.