Protestbrev till Örnsköldsviks kommun angående barnet Elisabet 14 år och mamma.

Lia_bild.jpg

Protestbrev till Örnsköldsviks kommun angående barnet Elisabet Kniazeva

Vi kräver att

Elisabet Domeij Kniazeva får ha ett omfattande umgänge med sin mor Elena Kniazeva.

Elisabet Kniazeva får bo med sin mor som ska ha vårdnaden om henne.

Vi är en grupp kvinnor och mödrar som via det här brevet vill visa vårt stöd till Elisabet Domeij-Kniazeva och hennes mamma Elena Kniazeva. Vi protesterar mot socialtjänstens beslut i fråga om Lisas begränsade umgänge med hennes biologiska mamma Elena och kräver en omprövning. Vi anser att socialtjänsten i Elisabets fall agerar och att socialtjänsten i flera år agerat i strid mot barnets rättigheter och barnets bästa. Det kan inte vara det bästa för barnet att isolera henne från hennes biologiska familj i flera år och avskära henne från all med hennes biologiska mor och syskon. Socialtjänsten ska hjälpa till, möjliggöra och bidra till ett fungerande umgänge mellan mor och dotter.

Som vi känner Elena är hon en frisk, normal fungerande kvinna utan några psykiska eller fysiska avvikelser. Hon är inte på något sätt en destruktiv eller en kriminellt belastad person. Hon är mor till fem barn. Hon har en vuxen son som lever ett självständigt liv och hon har tre små barn som lever med sina båda föräldrar, Elena och fadern. Elisabets biologiska far Peter Domeij är avliden och har i flera år hindrat kontakten mellan Elisabet och Elena. Skälet till detta är att Elisabet trivdes bättre hos sin mor och vill bo där. Fadern har skrivit ett testamente där det tydligt framgår att hans yttersta vilja är att Elisabet inte ska ha någon mor överhuvudtaget. Testamentet är färgat av ilska och hat gentemot modern Elena.

Under åren sedan 2013 har Elena kämpat för att Elisabet och hon själv ska kunna ha en normal kontakt. Det har inte gått en enda minut i hennes liv utan att hon tänkt på sin dotter. Sådant är Elenas moderskap och hon har trots all motvind och alla motgångar aldrig slutat kämpa för dotterns rätt att ha sin mor i sitt liv. Peter kämpade i sin tur för att avskära Elisabets kontakt med Elena och få ut modern och syskonen ur hennes liv. De sociala myndigheterna har tyvärr hjälpt fadern i detta. Han har fått mycket stöd från socialtjänsten. Socialtjänstens agerande, dess bedömningar, visar en anmärkningsvärd partiskhet i ärendet till fördel för fadern.

Falska påståenden från fadern sida, vilka socialtjänsten trodde på, ledde till att Elena förlorade vårdnaden om Elisabet. När man förlorar vårdnaden blir man maktlös som en tiggerska som sitter på gatan och tigger pengar. När fadern avled hoppades Elena få ändring på detta och ett slut på den slitsamma och långvariga historien om Elisabets öde. Men även i detta nya läge vill inte socialtjänsten ändra på sin bedömning ifråga om vårdnaden och Elisabets kontakt med sin mor och sina syskon. 

Vi som är kvinnor och mammor protesterar mot socialtjänstens bedömning och beslut och kräver en förändring. Vi kräver att modern och dottern ska kunna ha normalt mänskligt umgänge genom fysisk kontakt och inte telefonumgänge, en gång på tre veckor vilket vi anser vara förödmjukande för både barnet och modern. Vi kräver Elena får tillbaka vårdnaden och att hon betraktas som en lämplig och naturlig vårdnadshavare för Elisabet. Vi kräver att Elisabet får professionell, psykologhjälp och att en psykolog som känner till situationen och har erfarenhet av familjeterapi närvarar vid Elisabets och mammas träffar. 

Kvinnor från Rysktalande kvinnors förbund i Sverige

Vi ber alla som vill stödja Elena och Elisabet i deras kamp för rätten till familjeliv att underteckna detta protestbrev.

 

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva under godkänner jag att Olga Kurdina överlämnar min signatur till dem som har makt över frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din signatur. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...

Facebook