När JKC byggs vill vi ha en ny idrottshall och fritidsgård i satsningen

  1. Styrgruppen ny-skola i Jämjö har börjat att kontakta idrottsföreningarna i vårt närområde om nya Jämjö kunskapscenter. Fritidsgården kommer också att bjudas in.

Nya JKC ska byggas på Jändelskolan då de styrande i kommunen har lagt 41 miljoner i budgeten till projektet. Samtidigt som vi i personal och styrgruppen vill få vara med i processen av byggandet av skolan och fritidshemmet,så måste vi få politikerna att tänka på helheten. Vi måste få ut så mycket det bara går av varje skattekrona. Vi tänker på helheten med idrottshall, fritidsgård mm som nyttjas av föreningar och allmänheten på kvällstid och helger.

Vi föreningar måste därför gå ihop och pressa på kommunen att det byggs till en ny idrottshall med fullmått till den andra idrottshallen med en sluss emellan så man kan nyttja omklädningsrum till båda hallarna. Vi vill också att det byggs en liten läktare. Vi vet hur tufft det är att få träningstider då vi har för lite idrottshallar i kommunen. Forskning visar att finns det bra anläggningar så ökar föreningsliv, spontanidrott och bättre folkhälsa med detta..

För att idrottsföreningarna i östra kommundelen ska fortsätta utvecklas behöver vi rätt förutsättningar för att kunna bedriva och utveckla vår verksamhet. Föreningarna i och runt Jämjö tar ett stort socialt ansvar för att våra barn och ungdomar ska må bra både fysiskt och inte minst psykiskt. Forskning visar att ju större möjligheter som finns i form av idrottsanläggningar, spontanidrottsplatser motionsanläggningar ju bättre är det för folkhälsan. Karlskrona kommun har hallbrist vilket gör att det är svårt för föreningar men även privatpersoner som vill Motionsidrotta att få tider i idrottshallarna. I dessa tider vi lever i med mindre tid till rörelse och den psykiska ohälsan som ökar måste stat och kommun satsa på hälsa och ge medborgarna förutsättningar för detta.

Även skolidrotten behöver större ytor för att kunna ge våra barn det bästa förutsättningarna. Jag ser också möjligheterna att utveckla hallen för att kunna jobba med barnens motoriskafärdigheter utöver skolidrotten. Inom hela JKC jobbar vi idag med ett projekt som heter balanserade barn. Med en ny hall finns världens möjligheter att utveckla balanserade barn ännu mera. Hälsa, motoriska färdigheter ökar inlärning, samt att fysisk aktivitet motverkar psykiskohälsa.

Förutsättningar för motionsidrott för Jämjö ökar med en ny idrottshall.

Med två idrottshallar kan föreningarna arrangera cuper, turneringar och tävlingar som gör bra reklam för Jämjö och Karlskrona Kommun.

Jag kommer starta en namninsamling för en idrottshall med fullmått som vi lämnar in till politikerna. I mitten av januari kommer vi kalla föreningar till ett möte om att få till en ny hall i samband med att JKC byggs ut. Det får inte bli en snikvariant se Sturköhallen, varför byggde man inte en sektion större så hade man haft fullmått, Eller nya vedebyhallen utan läktare.?Dessa varianter blir mycket dyrare med tiden. Bättre och bygga rätt ifrån början.

Mvh styrgruppen ny skola i Jämjö genom Marcus Liljegren!!


Ny Skola i Jämjö    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva under godkänner jag att Ny Skola i Jämjö överlämnar min signatur till dem som har makt över frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din signatur. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Facebook