Inga motortävlingar i Falsterbos naturområden

Kontakta namninsamlingens skapare

Uppdatering rallytävlingen

2021-11-12 09:45:09

Hej!

För er kännedom har nu FNF överklagat Länsstyrelsens tillstånd till motorklubben. Detta har skickats vidare för beredning i mark- och miljödomstolen. Får vi inte rätt där så är det inte mycket kvar att göra mer än att hoppas på att Fortifikationsverket inte vill stöta sig med sina grannar i onödan.

Är ni inte medlemmar i FNF så får ni gärna bli det så ökar våra möjligheter även framåt att värna, vårda och visa vår unika natur och kulturmiljö i Vellinge kommun. Det blir man enkelt genom att swisha 295 kr (årsmedlemskap) till 1235118831 eller betalar till FNF bg. 877-1529. Du måste uppge följande: Namn, adress och personnummer. Vill du ha medlemskap för hela familjen så kostar det 365 kr/år. Läs mer om det på vår hemsida falsterbonaset.se. Vill man stötta oss men inte bli medlem så kan man swisha 100 kr till oss och bli prenumerant på vår tidning Natur i Sydväst som kommer två gånger per år och tar upp aktuella händelser, projekt och kampanjer vi driver lokalt. Tidningen får man även som medlem så klart.

Mvh
Daniel Johnsson
FNF


Daniel Johnsson

Exempel och bevis, påverkan av rallytävlingen.

2021-11-10 09:47:36

Hej

2016 klagade FNF till Länsstyrelsen angående motortävlingarna på Lv4. Då hävdade man att det var ett bra slitage för natura 2000 området och man bröt inte mot några regler så länge man följde villkoren från Lst. Det har varit si och så med det genom åren men i år kommer vittnesmål om att det är mycket bättre återställt. Däremot sker inget sk positivt slitage eftersom man kör på vägarna varje år och därmed breddas dom. Oavsett så har FNF nu möjlighet att överklaga tillståndet retroaktivt vilket påbörjar en ny utredning från Lst sida. Alla bevis som kan läggas fram där är av värde. Dock inte personliga återgivanden av händelser utan bild, film eller ljudbevis. Före och efter från exakt samma plats är bra att visa. Vår inventering visade tex på att vägarna breddas när man kör och därefter lägger man nytt lager grus på utan att först återställa (om det ens går)

1. Buller i närmiljön

2. Påverkan på djurlivet

3. Påverkan på brynmiljön (flygande stenar, breddade vägar etc)

4. Övriga ev skador och rester

Övriga punkter vi kommer ta med är att Naturvårdsverkets allmänna råd runt natur- och friluftsområden med riksintresse innefattar att områden ska vara bullerfritt. Man räknar även upp aktiviteter som är lämpliga i ett sådant område och där finns inte motorsport med.

Hör av er till mig genom att svara på detta meddelande.

Mvh
Daniel Johnsson


Daniel Johnsson



Dela denna namninsamling

Hjälp den här namninsamlingen att få fler underskrifter.

Hur sprider man en namninsamling?

  • Dela namninsamlingen på din Facebookvägg och i grupper som rör ämnet för din namninsamling.
  • Kontakta dina vänner
    1. Skriv ett meddelande där du förklarar varför du skrev på namninsamlingen, då människor är mer benägna att skriva på om de förstår hur viktig frågan är.
    2. Kopiera och klistra in namninsamlingens webbadress i ditt meddelande.
    3. Skicka meddelandet via e-post, sms, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram och LinkedIn.



Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...