Vi vill att samtliga barn i Rytterne får skolskjuts

Kontakta namninsamlingens skapare

Framgång! Tack så mycket!!

2021-05-12 14:28:34

Hej alla,

Vi har nått delvis framgång i vår sak, barnen har skolskjuts denna termin ut samt nästkommande. Vi har också goda förhoppningar på framtiden för vårt område, Rytterne med dess pärla vid vattnet, Kvicksund.

Detta skedde efter att förvaltningsrätten bytt ut domaren, denna gång till en objektiv sådan.
Efter det började vi vinna i rätten!

När sedan Grundskolenämnden skulle ha en sittning avseendes beslut i detta ärende, så bad de tjänstemännen att ta fram kostnadsunderlag mellan skolskjuts till vår skola Tegelviken och den av kommunen förordade Dingtunaskolan, för jämförelse.
När detta underlag kom på bordet så sköts mötet upp av en samlad politikerkår.
Tjänstemännen hade presenterat skolbuss till Dingtuna och var sin taxibil till alla elever som skulle till Tegelviken, detta när det redan går halvtomma bussar mellan oss och Tegelvikenskolan.
Sån idioti har vi slagits mot nu i snart 1 1/2 år.

Och ni har hjälpt oss med era underskrifter! 
Tack så hemskt mycket!! Den lilla människan kan göra sin röst hörd, man får inte ge upp!

Jag(och alla barn som får gå kvar på sin skola) önskar er alla en fantastisk sommar!

Hälsningar /
Daniel Carlsson 


Daniel Carlsson

548 underskrifter!!

2021-02-11 12:08:33

Hej,

Vill återigen passa på att tacka er som tagit er tiden att sätta er in i vårt problem, och därefter skrivit under.
Vi har nu 548 underskrifter, det är inte illa!! Men vi vill förstås ha fler.
Ärendet är på inga vägar avslutat, vi föräldrar kämpar mot orättvisan som vi utsätts för från Västerås stad och dess tjänstemän.

Den utredning som sägs vara igång, och skall vara klar i månadskiftet mars/april, där de boende i området skall höras, har vi inte hört ett ljud ifrån.

De partier som står emot oss är delar av majoriteten, detta med Liberalerna i spetsen, i synnerhet Anna Lundberg(GSN ordf.), som gjort detta till en hedersfråga att vinna med ALLA medel, med sig har hon Socialdemokraterna.

I vårt arbete för att överklaga detta till domstolar, har vi förvägrats offentliga handlingar i tid(man har 3 veckor på sig att överklaga beslut), samt att de underlag som skickats in till domstolarna från Staden, innehållit lögner blandat med undanhållande av sanningen. Rent ut sagt rättsvidrigt som man inte trodde kunde hända i Sverige. Men där blev man bryskt omskakad! 

Såg en fråga från en av er som skrivit under, "Går bussarna förbi, men stannar inte. Kan det vara sant?"
På den frågan kan jag svara, Västerås såg till att dra om busslinjerna innan terminsstart, så att bussarna skulle passera förbi så få som möjligt av oss som blev utan skolskjuts.
Men ett inte obetydligt antal av oss ser fortfarande bussen passera utanför huset utan att stanna.
Detta för att senare komma fram till skolan halvtomma.
Ta er gärna ned till Tegelvikenskolan vid ca. 7.40 på morgonen. Räkna sedan avstigande från Bergkvarabussar nr. 480 och 490. Ha i åtanke att båda bussarna har en kapacitet att frakta 51 elever. Detta ger en kapacitet om totalt 102 platser, vi har dessutom inkommit med ett förslag som ökar bussarnas kapaciteten med 50%, till 153 platser. Detta med endast ytterligare 10minuters körtid. Men ändå hävdar kommunen att bussarna är fulla.
(För er som inte kan ta er ned, kan jag tala om att det ur den ena bussen normalt stiger ur 6-10 barn, och den andra kliver det ur mellan 15-20 barn)

Jag ber er igen, försök hitta bland era vänner, släkt och arbetskamrater, om det är någon som glömt att skriva under.
Är det någon som har känningar hos Liberaler eller Socialdemokrater? Prata med dom, fråga vad de håller på med i Rytterne/Kvicksund.

GSN i Västerås går nu ut med att de gör en vinst om 77 miljoner, det är ju bra, men inte på barns bekostnad! 

Vart långt detta, tack för att ni läste ända hit!

Väl mött!

// Daniel Carlsson

 


Daniel Carlsson

Skolskjuts Tegelviken Kvicksund

2020-12-09 09:45:30

Hej alla,

Vi närmar oss en märklig Jul, där vi detta år inte skall få känna den närhet till släkt och vänner som en del av oss är vana vid.
Kan inte låta bli att dra paralleller till våra barn, som under denna termin fått se sina klasskamrater kliva på bussen där dom själv blivit nekade strax innan, också dom blir nekade den närhet till det kamratbyggande, som faktiskt en bussresa med sina vänner kan innebära. 
Detta dock inte beroendes på något elakt virus, utan i detta fall, om inte onda, så i alla fall världsfrånvända politiker.

Status för vårt fall är att det tillsatts en utredning som skall vara klar till April-21, väldigt bra timing med svarstiden för godkännande/avslag skolskjutsansökningar från vår sida.
Om denna utredning bär drag av kommunens tidigare arbete avseendes ekonomi, laglighet och sunt förnuft, finns risken att den endast kommer att användas som ett starkare, men fortfarande förljuget underlag till att avslå våra skolskjutsansökningar.
Förvisso har det lovats att vårdnadshavare och barn i Rytterne komer att få göra sina röster hörda, men vilka och i vilken omfattning står ej klart.

Vi är i skrivande stund uppe i 446 underskrifter, detta är inte dåligt, men det är klart att vill man att folkets röst skall eka i stadshuset behövs det fler.
Jag vet att alla har fullt upp med jobb och julstök, men ber er ännu en gång att försöka sprida denna namninsamling bland släkt, vänner och arbetskamrater.

Är det någon som känner att ni behöver ha närmare förklaring till denna underskrift så går det naturligtvis bra att kontakta mig, så ska jag förklara.

Om vi inte hörs innan högtiderna, så vill jag tillönska er 
God Jul och ett Gott Nytt År!!

Med vänliga hälsningar /
Daniel Carlsson 


Daniel Carlsson

Över 400 underskrifter, bra! Men vi vill ha fler!

2020-11-09 09:09:14

Vi är nu uppe i drygt 400 underskrifter. Tack för detta, det värmer med ert engagemang!

Tanken är att överlämna dessa till Västerås stad inför deras sammankomster i Kummunfullmäktige och Grundskolenämndens möten.

För att få våra politiker att förstå hur fel deras beslut är i denna fråga, så skulle vi behöva göra vår röst hörd ännu mer, detta genom ännu fler underskrifter.
Ta gärna ett varv till med arbetskamrater, släkt och grannar.. ja alla!

Tack på förhand.

Med vänliga hälsningar /
Daniel Carlsson


Daniel Carlsson



Dela denna namninsamling

Hjälp den här namninsamlingen att få fler underskrifter.

Hur sprider man en namninsamling?

  • Dela namninsamlingen på din Facebookvägg och i grupper som rör ämnet för din namninsamling.
  • Kontakta dina vänner
    1. Skriv ett meddelande där du förklarar varför du skrev på namninsamlingen, då människor är mer benägna att skriva på om de förstår hur viktig frågan är.
    2. Kopiera och klistra in namninsamlingens webbadress i ditt meddelande.
    3. Skicka meddelandet via e-post, sms, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram och LinkedIn.