Låt Mohamed Khalifa stanna i Lycksele!

Jag har under flera års tid från och till ätit pizza på ett riktigt bra ställe. Ägaren har alltid var trevlig och rolig att prata med. De andra som har jobbat där likaså. Men det är en speciell kcck som alltid är 150% glad och trevlig. Som har den där glimten i ögat och han kommer alltid ihåg vad man brukar äta. Till och med när jag inte hade varit där på några år pga flytt så sa han direkt det jag brukade äta när jag kom in igenom dörren.

Men för några dagar sedan så fick Mohamed ett utvisningsbeslut. Han fick då 30 dagar på sig att packa ihop och lämna landet. Han måste lämna den här stan som han har haft som hem i många år. Han har varit i Sverige i 7 år och jobbat samt försörjt sig själv från dag ett. Han har fast jobb och pratar perfekt svenska. Han har aldrig någonsin nyttjat Försäkringskassan. Inte en enda gång har han haft kontakt med Polisen, soc eller andra myndigheter utanför ärender kring hans uppehållstillstånd. Helt enkelt en lyckad integration för en kille som hittat en plats och uppgift i ett land där han trivs, vill leva och vara lycklig i. Dessutom har han sin släkt här.  

Skälet för utvisningen sägs vara att en av hans första arbetsgivare missat att betala in rätt skatt för honom under en anställning. Under resans gång när detta uppdagats har han själv, av egna intjänade pengar, betalat in pengarna som hans gamla arbetsgivare hade som skatteskuld för honom. I Migrationsverkets ögon hjälper inte det och han utvisas trots att felet som begåtts inte är hans eget.

Vad är det för fel på Sverige idag? Våldtäktsmän blir friade och om dom är invandrare så blir dom inte utvisade. Men om man är en hederlig person som jobbar och kämpar för att få tillhöra Sverige helt och hållet, ja då ska man utvisas för något som man själv inte har gjort. Nu är det dags att vi visar hur mycket han betyder för oss och kämpar för att Mohamed ska få stanna i Sverige och i Lycksele. Vi får inte låta Migrationsverket ta ifrån oss den gladaste och bästa pizzabagaren i Lycksele!

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva under godkänner jag att Jenny Hedin överlämnar min signatur till dem som har makt över frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din signatur. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Facebook