Första-hjälpen utbildning till all förskolepersonal i Malmö stad inom tre månader efter påbörjad tjänst

Vill du att ditt barn ska överleva om hen råkar ut för en olycka på förskolan? Skriv under nu. Visste du att om ditt barn går på en av Malmös kommunala förskolor är det inte är en självklarhet att personalen kan vanlig hjärt och lungräddning.

I Malmö stad efterfrågas inte HLR vid anställning. Inte heller skickar man ny personal på Första hjälpen/ HLR-utbildning inom de första 3 månaderna. Det kan gå upp till två år innan personalen får en vanlig grundkurs i HLR/Första hjälpen.

Dessutom uppdateras inte personalens kunskaper varje år, utan var annat. Barn som är mellan 1-3 år stoppar saker i munnen konstant. Skillnaden mellan om ditt barn överlever på förskolan eller ej vid ett sådant olyckstillbud är om just den personen som råkar vara där just då har kunskaper om hur man räddar ett barn från kvävning.

De första minuterna efter en olycka är ofta avgörande för om den skadade kommer att överleva. Detta vet vi. Skriv under mitt initiativ: Första Hjälpen-utbildning till ALL förskolepersonal inom 3 månader efter påbörjad anställning och årligen uppdaterade kunskaper.

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva under godkänner jag att Helga Heun överlämnar min signatur till dem som har makt över frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din signatur. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...

Facebook