Stoppa Svevias bergtäkt i Skäggered

Kontakta namninsamlingens skapare

Det blir ingen bergtäkt i Skäggered

2016-11-17 14:05:30

Svevia har dragit tillbaka sin ansökan. Läs mer här:

 

http://www.gp.se/nyheter/v%C3%A4stsverige/svevia-drar-tillbaka-t%C3%A4ktans%C3%B6kan-1.3966437

 

Mikael


Mikael Johansson

Bergtäkten i Mark och miljödomstolen

2016-10-24 10:18:59

Hej!

Jag borde skickat detta meddelande tidigare; men jag hoppas att ni följer oss på Facebook så att ni fått denna information ändå. https://www.facebook.com/groups/290378061137286/

 

Vi har till den 28 oktober på oss att komma in med synpunkter på Svevias ansökan. Förhandlingar kan komma att hållas redan i december. Ski8cka in allt ni kommer på: buller, vatten, luft, vad som helst.

Ni som har kommentarer på Svevias ansökan kan nu skicka i dem till Mark och miljödomstolen i Vänersborg. Målnummer är M 4675-14.

Adress: Vänersborgs tingsrätt, Mark och Miljödomstolen ...
Box 1070
462 28 Vänersborg

E-post: mmd.vanersborg@dom.se

 

Hälsningar

 

Mikael


Mikael Johansson

Förhandling om bergtäkten i Mark och Miljödomstolen fördröjs

2015-10-26 10:33:20

 

Svevia har ansökt om och beviljats anstånd med kompletteringen till sin ansökan till den 15 januari 2016. Som skäl anges "hög arbetsbelastning". Jag har bett den rådman som är ansvarig för ärendet att ringa upp mig under nästa vecka för att förklara vidare vad som sker och varför Mark- och miljödomstolen har beviljat anstånd.


Mikael Johansson

Bergtäkten i Skäggered

2015-09-05 11:03:35

Hej!

Imorgon (söndag den 6/9) kl 15.00 hålls årets friluftsgudstjänst mot bergtäkten. Plats är Skäggered (Skäggeredsvägen 50). Kom gärna dit och visa ditt stöd för kampen mot täkten. Lindome församling är emot Stiftets planer på en bergtäkt.

 

I veckan hade Norra Halland en artikel om bergtäkten. Läs den här: http://norrahalland.se/ekoxe-och-salamander-i-kampen-mot-bergtakt

 

En sammanfattning av hur märkligt Göteborgs stift hanterat frågan finner ni här: http://visslan.se/2015/03/17/goteborgs-stift-och-demokratin/

 

Ni följer väl oss på Facebook: https://www.facebook.com/groups/290378061137286/

Hälsningar

Mikael


Mikael Johansson

Bergtäkten och Mark och Miljödomstolen

2015-05-26 08:52:32

Jag har idag talat med en rådman vid Mark- och miljödomstolen i Vänersborg. Alla remissinstanser som skulle yttra sig om Svevias ansökan har nu gjort det. Flera har avstått (t.ex. Naturvårdsverket). Mölndals kommun, Länsstyrelsen och Göteborgs ornitologiska förening anser att ansökan behöver kompletteras på en rad områden. Främst rör det sig om buller-, vatten- och utsläppsfrågor. Men även en ordentlig naturinventering efterfrågas.

Jag har beställt hem allt nyinkommet material.

Det är högst osannolikt att ärendet kungörs och behandlas i domstol inom de närmaste månaderna, men vi får vara vakna. Jag kommer att få ett mejl vid kungörelse, så vi slipper i alla fall bevaka Post- och Inrikes tidningar.

Efter kungörelsen har vi tre veckor på oss att komma med våra yttranden. Förhandlingarna, om Svevia beslutar sig för att gå vidare i processen, kommer troligen att hållas i Anneberg, Kungsbacka

 

Mikael


Mikael Johansson

Ansökan om tillstånd för bergtäkt inlämnad

2015-01-27 08:42:17

Nu har Svevia lämnat in sin ansökan om tillstånd för en ny bergtäkt och vattenverksamhet till Vänersborgs tingsrätt (Mark- och miljödomstolen). Ansökan finns i sin helhet på vår Facebooksida.

Mikael


Mikael Johansson

Imorgon kl. 18:45 på SVT kommer bergtäkten att diskuteras.

2014-10-06 09:03:26

Imorgon kl. 18:45 på Barnkanalen SVT kommer bergtäkten att diskuteras. Det är barnprogrammet REA som tar upp frågan om hur Stiftet har hanterat barnen som bor i Skäggered.

Och när jag ändå har er uppmärksamhet. Mejla gära till Stiftet i samband med programmet:

 

goteborg.stift@svenskakyrkan.se; biskopen.goteborg@svenskakyrkan.se; renate.andersson@svenskakyrkan.se; ake.andreasson@svenskakyrkan.se; bengt.inghammar@svenskakyrkan.se; thomas.jonsson@moderat.se; go.ka@telia.com; Ulrika Lagerlöf Nilsson <ulrika.lagerlof.nilsson@history.gu.se>; tord.nordblom@tele2.se; jonas.noreus@gmail.com; mats@fdf.se; sara.sandelin@gmail.com; sara.waldenfors@svenskakyrkan.se; camillaw.heuren@live.se; mary.osterstrom@hotmail.com; berit.m.b.dias@hotmail.se; karin.burstrand@svenskakyrkan.se; gunilla.franzen.kullen@tele2.se; jan.gabrielsson@svenskakyrkan.se; ing-marie.gustavsson@svenskakyrkan.se; gustaf5302@gmail.com; per-olof.hermansson@telia.com; lisbeth.kjoller@telia.com; kicki.m.mattsson@svenskakyrkan.se; nordgren_alex@hotmail.com; saturekola@yahoo.se; kalle.svensson@kristdemokraterna.se; anders.svensson@moderat.se; hannaunger72@gmail.com; per.starke@svenskakyrkan.se; viktor.aitman@gmail.com; gudrunandersson2003@yahoo.se; helene@arves.se; b.andersson1@telia.com; otto.andreasson@skola.bollebygd.se; sofia@pc.nu; kai.bengtsson@swipnet.se; daniel.bennsten@svenskakyrkan.se; evabertilssonstyren@gmail.com; per@din-bok.se; britta.broman@svenskakyrkan.se; gunnar.brycke@gmail.com; jancedmark@hotmail.com; gunilla.dotevall@satilapastorat.se; britt.dovmyr@hotmail.com; jerrye@telia.com; morgan.froling@svenskakyrkan.se; johannes.hellberg@hotmail.com; jan.gabrielsson@svenskakyrkan.se; lars.gareberg@hotmail.com; christer.holmer@telia.se; martin.haland@vgregion.se; sten.janson@gmail.com; annikajson@gmail.com; thomas.jonsson@moderat.se; ericmuhl@gmail.com; lars-gunnar.palsson@hotmail.com; mats@fdf.se; mikael.svensson@svenskakyrkan.se; per.starke@svenskakyrkan.se

 

 


Mikael Johansson

Mejla stiftet (och ursäkta mitt tjat!)

2014-09-22 15:02:31

Ni glömmer väl inte att mejla era protester till Kyrkan! Stiftsfullmäktige har möte den 1 oktober och bergtäkten står på agendan.

OBS! Håll god ton, även mot tjänstemännen.

Skicka ett mejl till följande adresser (stiftets politiker):

goteborg.stift@svenskakyrkan.se; biskopen.goteborg@svenskakyrkan.se; renate.andersson@svenskakyrkan.se; ake.andreasson@svenskakyrkan.se; bengt.inghammar@svenskakyrkan.se; thomas.jonsson@moderat.se; go.ka@telia.com; Ulrika Lagerlöf Nilsson <ulrika.lagerlof.nilsson@history.gu.se>; tord.nordblom@tele2.se; jonas.noreus@gmail.com; mats@fdf.se; sara.sandelin@gmail.com; sara.waldenfors@svenskakyrkan.se; camillaw.heuren@live.se; mary.osterstrom@hotmail.com; berit.m.b.dias@hotmail.se; karin.burstrand@svenskakyrkan.se; gunilla.franzen.kullen@tele2.se; jan.gabrielsson@svenskakyrkan.se; ing-marie.gustavsson@svenskakyrkan.se; gustaf5302@gmail.com; per-olof.hermansson@telia.com; lisbeth.kjoller@telia.com; kicki.m.mattsson@svenskakyrkan.se; nordgren_alex@hotmail.com; saturekola@yahoo.se; kalle.svensson@kristdemokraterna.se; anders.svensson@moderat.se; hannaunger72@gmail.com; per.starke@svenskakyrkan.se; viktor.aitman@gmail.com; gudrunandersson2003@yahoo.se; helene@arves.se; b.andersson1@telia.com; otto.andreasson@skola.bollebygd.se; sofia@pc.nu; kai.bengtsson@swipnet.se; daniel.bennsten@svenskakyrkan.se; evabertilssonstyren@gmail.com; per@din-bok.se; britta.broman@svenskakyrkan.se; gunnar.brycke@gmail.com; jancedmark@hotmail.com; gunilla.dotevall@satilapastorat.se; britt.dovmyr@hotmail.com; jerrye@telia.com; morgan.froling@svenskakyrkan.se; johannes.hellberg@hotmail.com; jan.gabrielsson@svenskakyrkan.se; lars.gareberg@hotmail.com; christer.holmer@telia.se; martin.haland@vgregion.se; sten.janson@gmail.com; annikajson@gmail.com; thomas.jonsson@moderat.se; ericmuhl@gmail.com; lars-gunnar.palsson@hotmail.com; mats@fdf.se; mikael.svensson@svenskakyrkan.se


Mikael Johansson

Mejla stiftet

2014-09-17 07:35:45

Hej!

 

Stiftet har möte i början av oktober. Då skall bergtäkten diskuteras igen. Därför ber jag er återigen att mejla till politikerna i stiftet och tala om att vi inte vill ha en bergtäkt i området.

Skicka ett massmejl till följande adresser (de som styr Göteborgs stift): goteborg.stift@svenskakyrkan.se; biskopen.goteborg@svenskakyrkan.se; renate.andersson@svenskakyrkan.se; ake.andreasson@svenskakyrkan.se; bengt.inghammar@svenskakyrkan.se; thomas.jonsson@moderat.se; go.ka@telia.com; Ulrika Lagerlöf Nilsson <ulrika.lagerlof.nilsson@history.gu.se>; tord.nordblom@tele2.se; jonas.noreus@gmail.com; mats@fdf.se; sara.sandelin@gmail.com; sara.waldenfors@svenskakyrkan.se; camillaw.heuren@live.se; mary.osterstrom@hotmail.com; berit.m.b.dias@hotmail.se; karin.burstrand@svenskakyrkan.se; gunilla.franzen.kullen@tele2.se; jan.gabrielsson@svenskakyrkan.se; ing-marie.gustavsson@svenskakyrkan.se; gustaf5302@gmail.com; per-olof.hermansson@telia.com; lisbeth.kjoller@telia.com; kicki.m.mattsson@svenskakyrkan.se; nordgren_alex@hotmail.com; saturekola@yahoo.se; kalle.svensson@kristdemokraterna.se; anders.svensson@moderat.se; hannaunger72@gmail.com; per.starke@svenskakyrkan.se

 


Mikael Johansson

Vill du skälla på Kyrkan?

2014-08-24 05:58:29

Gå då in på Göteborgs stifts facebooksida och recensera Stiftet. Lämna ett lagom argt meddelande, tala om vad ni tycker om att Kyrkan tillåter Svevia att anlägga en bergtäkt mitt i ett naturskönt område, 220 meter från närmsta bostad. Eller varför inte fråga dem om det lämpliga i att 200 lastbilar per dag skall köra förbi Skånhällaskolan. 

https://www.facebook.com/goteborgsstift?fref=ts

 

 


Mikael Johansson



Dela denna namninsamling

Hjälp den här namninsamlingen att få fler underskrifter.

Hur sprider man en namninsamling?

  • Dela namninsamlingen på din Facebookvägg och i grupper som rör ämnet för din namninsamling.
  • Kontakta dina vänner
    1. Skriv ett meddelande där du förklarar varför du skrev på namninsamlingen, då människor är mer benägna att skriva på om de förstår hur viktig frågan är.
    2. Kopiera och klistra in namninsamlingens webbadress i ditt meddelande.
    3. Skicka meddelandet via e-post, sms, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram och LinkedIn.