Häv skolinspektionens beslut att stänga Lundsbergs skola

HEJ DÅ

#26 Re: AVUNDSJUK

2013-08-29 09:34

#1: KRÄNKT - AVUNDSJUK

Ja vilken bra idé! OCH SÅ GÖR VI SAMMA MED VARENDA  SKOLA DÄR DET FÖREKOMMER MOBBING!!!!


Gäst

#27

2013-08-29 09:39

Det är sorgligt när en institution som Lundsberg stängs. Kollektiv bestraffning är för jävligt! Hoppas innerligt att SI tar sitt förnuft tillfånga och inser sitt misstag. Det är ju f.ö. omöjligt att punktmarkera alla elever 24 timmar om dygnet och förhindra att bus uppstår. Tar naturligtvis kraftigt avstånd från incidenten med strykjärnet, men anser ändå att detta är just incidenter. Lundsberg och de andra riksinternaten bevakas just pga att de är kända skolor där många kända personer gått. Incidenter och busstreck förekommer på ALLA skolor. Men inte fan läggs de ner för det!
M

#28 Re: Re:

2013-08-29 09:39

#25: EMPIRIKER - Re:

Hört av internatchefen (vi är släkt): "Vi har en kille på Lundsberg. Han är skitbra. Om det är nån som inte sköter sig så ser han till att de gör det."

"Andra" skolors ledningar tycker inte att det är en bra grej när elever missshandlar varandra.

EMPIRIKER

#29 Re: Re: Re:

2013-08-29 09:57

#28: M - Re: Re:

Vad gör killen då?

Ullis

#30

2013-08-29 10:17

Idiotiskt beslut att lägga ner skolan av SI på det grunder man hävdar. Är själv ingen anhängare av privatskolor av den här typen men detta är en överreaktion som drabbar många oskyldiga.

Gäst

#31 Re: Re: Re: Re:

2013-08-29 10:43

#29: EMPIRIKER - Re: Re: Re:

Han säger till dom på skarpen, en attitydförändring sker på skolan och Lundsberg slipper stänga!

Snipp snapp snut, så var sagan slut!

Intressant!!

#32 Läs själv...

2013-08-29 11:21

Statistik, utdrag från elevenkät genomförd i februari 2013 i samarbete mellan LS, Karlstad Universitet och Skolinspektionen:

LS jämfört med riket som helhet (9:or och 2-rings elever från 219 skolor har deltagit)

Eleverna på Lundsbergs skola verkar vara nöjda med det åtgärdsprogram som finns för att förebygga kränkande behandling.

88.2 % av eleverna på Lundsbergs skola anser att man inte behöver göra mer för att förhindra kränkande behandlingar. I riket som helhet är denna siffra 45 %.

94.7 % av eleverna på Lundsberg tycker att de vuxna reagerar om de får reda på att en elev blivit kränkt. I riket som helhet tycker endast 67 % av eleverna att de vuxna reagerar om de får reda på att en elev blivit kränkt.

79.5 % av Lundsbergs elever tycker att de är med och bestämmer vilka trivselregler Lundsbergs skola ska ha, i riket som helhet anser 49 % av eleverna detta.

Enligt 90.3 % av eleverna följs de trivsel- och ordningsregler som finns på Lundsbergs skola. Detta kan jämföras med 63 % i riket som helhet.

99 % anser att personalen på Lundsbergs skola ser till att trivsel- och ordningsreglerna på skolan följs, i riket som helhet är denna siffra 73 %.

På Lundsbergs skola anger 73.7 % av eleverna att man inte blir dåligt behandlad av andra elever om man upplevs som annorlunda. Om man jämför med riket som helhet så ligger denna siffra på 27 %.

92.5 % av eleverna anser att arbetsuppgifterna i elevhemmen fördelas lika för alla elever. Denna siffra kan av naturliga skäl inte jämföras med landets andra skolor.

Det är(/var) Skolinspektionens bedömning att ”Lundsbergs skola måste öka kunskapen om vad skollagens och läroplanens skrivningar om den svenska skolans värdegrund innebär för såväl personal som elever. Lundsbergs skola måste arbeta med att öka kunskapen om och förmågan att aktivt motverka alla former av kränkande behandling hos alla som verkar inom utbildningen”.
Enkäten visar dock att på Lundsbergs skola tar man upp frågor om grundläggande värden.

Om man tittar på till exempel mänskliga rättigheter så tycker 90.3 % av eleverna på Lundsbergs skola att detta ämne tas upp till diskussion, i riket som helhet endast 50 % av eleverna.

Vad gäller jämställdhet mellan könen ligger dessa siffror på 90.3 % för eleverna på Lundsbergs skola mot 46 % i riket som helhet. 96.3 % av eleverna på Lundsbergs skola anser att man tar upp frågor rörande kränkande behandling och trakasserier och 87.6 % att de har fått mer kunskap i dessa ämnen.
Fredrik!

#33 Re:

2013-08-29 11:29

#27: -

Så misshandel med strykjärn är bara en incident/busstreck? Haha du kan ju inte vara en psykiskt frisk individ.

Förövrigt så måste jag säga att dessa elever har en obehaglig lojalitet till sin "pefekta" skola, där "våld aldrig förkommer". Deras reaktioner kan jämföras med hur många nordkoreaner reagerade när "the great leader" Kim Jong Il dog. Tycker fortfarnade att det är synd om de elever som hade lite tid kvar av sin utbildining och måste krångla med skolbyte etc.

A

#34 Fascinerande

2013-08-29 11:46

Jag blir alltid fascinerad nar man ser pa effekterna av mediadrev, kritiskt hanterande av information och sunt fornuft ar som bortblast. Det ar helt uppenbart att LS ar otroligt spannande for en stor andel av Sveriges befolkning, i synnerhet for dom som inte pa nagot vis har haft direkt eller indirekt kontakt med skolan.

Jag har valdigt manga direkta kontakter med skolan, och visst forekommer det saker pa LS som inte forekommer overallt, men vad ar grejen? Varfor bry sig sa otroligt mycket om manniskor som man helt saknar kontakt med?

De flesta kommunala skolorna ar underfinansierade och valdsdad sker pa lopande band, man beblandas med en allt for stor del icke-intresserade elever som saknar framtidsambitioner. Om nu foraldrar kan tanka sig att betala (dyrt) for att satta sina barn i den har miljon, varfor inte lata dem gora det?
oh my

#35

2013-08-29 11:55

Att eleverna inte fattar vinkeln är ju fantastiskt de med. Nej det är inte okej att man stänger en hel skola för något som 3 st har gjort, men nu handlar det inte bara om strykjärns incidenten. Under en längre period har Lundsberg varit ett problem just för deras nollningar. Det har delats ut flertalet varningar men inget har gjorts för att säkerheten på skolan ska öka.

Nu är det säkert inte så att detta är de enda stället där problemet ligger, eller det är inte de enda stället, men när du har en skola med sådan hög status så kan man kräva lite mer. Sen kan man även kräva mer av de som åker dit.

Jag vet flera historier där jag har fått höra av gärningsmännen själva om vad de har gjort mot nya när dem inte har lyssnat, som att skita i deras sängar och liknande.. Bra skola!

Stäng skolan eller placera ut vakter dygnet runt...
Filip von

#36 Herregud

2013-08-29 12:22

Ja herregud. Måste kännas jobbigt för överklassen att kanske gå i en kommunal skola nu. Muppar är vad ni är! Ni skriver att sånt här händer på alla skolor men jag har då aldrig hört liknande historier av det som har skett på skitskolan Lundsberg på så kort tid.

Lundsberg á 80-talet är tillbaks. "Här ger vi gärna kokt stryk så ungarna får veta hut"
data ingenjör

#37 Re: Re: Re: AVUNDSJUK

2013-08-29 13:32

#4: Solidaritet, knulla överklassen. - Re: Re: AVUNDSJUK

snälla beräta hur man gör det på en server utan cookies..........hälsar data ingenjör

fd LS:are

#38 låt oss diskutera den riktiga frågan

2013-08-29 13:46

förstå frågan rätt och undvik att dra egna slutsatser skulle göra detta till en en mycket mer simpel diskussion, jag tror och verkligen hoppas att eleverna som jag personligen känner tycker att rätt ska vara rätt, vad som hände var en olycka, dock gör det ingen skillnad de har misshandlat två personer och de måste de stå för. vad som sökes av detta är att inte fri göra eller försöka på något sätt skyda de som har gjort fel, de har trots allt gjort fel och måste gå inför svensk lag. så allt i allt handlar detta om att låda folk gå i den skola de vill, detta inbär dessutom att vi vill bli av med rektorn och de som har misssköt situationen. eleverna wom inte har misköt sig vill bo och ha kul med sina vänner och fortsätta att studera med de lärarna som de redan har haft i upp till 3 år. så ställ er inte i frågan om eliter eller andra saker i denna diskution då det inte har något med saken att göra, utan istället sätt er i frågan om det är rätt att ta ifrån eleverna rätten att gå i skolan, för , om nu dessa elever byter skola kommer det att behöva hitta nya kompis kretsar lära sig könna nya lärare och efterssom skol systemet i sverige är så konstigt måste de säkert gå ett extra år för att gå de kurser som de andra på skolan redan gått vilket de från ls inte läste.

Gäst

#39

2013-08-29 14:10

Nu har det hänt igen! En svag statlig myndighet ingriper mot en hel skola pga att ett par ”pojkstreck” har genomförts inom skolan.Denna slags händelser förekommer dagligen i Sveriges skolor överallt i Sverige. Men nu råkar det vara Lundsbergs Skola som har alla de kvaliteter som man önskar samtliga skolor i Sverige skall ha.Men det har påståtts att det är bara ”överklassen” som har tillträde till skolan.Ett mer eller mindre stalinistiskt program typ ”Uppdrag granskning” har skärskådat skolan och gett sina synpunkter på verksamheten och slagit ner på inslag i verksamheten som inte passar deras syn på hur den skall bedrivas,bland annat det här med elevfostran.
En allt för svag Skolstyrelse ser sig tvungen att på något sätt reagera och handlar som en grupp minkbefriare och stänger skolan utan att ta konsekvenserna för vart eleverna skall ta vägen för att få den utbildning de önskar.Jag tror inte att Skolstyrelsen kan garantera att den nya skolan som eleverna hamnar i är mycket bättre än Lundsberg när det gäller psykningar och liknande inslag. Det som skall bytas ut är Skolstyrelsen som inte har lämplig kompetens för sitt uppdrag och ersätta dem med mer insiktsfulla ledamöter.Skolan skall omedelbart öppnas för eleverna. För jag tror inte att någon elev på skolan vill att skolan skall stängas.Det är demokrati som skall gälla!

Menar
Christer Jansson

Gäst

#40 Re: Re: AVUNDSJUK

2013-08-29 14:47

#3: H - Re: AVUNDSJUK

Med tanke på terminsavgiften som är ungefär lika stor så som ett (vissa) hushåll kan dra in per år så skulle man nog kunna säga att det är endast det övre skiktet av samhället som har råd att ha sina barn där.


Gäst

#41 Re: Re:

2013-08-29 15:18

#33: Fredrik! - Re:

Händelsen med strykjärnet är en incident, ja. Som jag även tar kraftigt avstånd ifrån, eller missade du den kommentaren?


Gäst

#42 hejdå skolan

2013-08-29 15:51

Helt rätt att stänga den äckliga överklass/snobb/tönt skolan, bränner varandra med strykjärn. Nåt säger mig att det har gått för långt.

Gäst

#43 Re: Re: AVUNDSJUK

2013-08-29 16:12

#23: JANTE DANTE - Re: AVUNDSJUK

Skönt, enda som fattade det. hillarious

BLURGH

#44

2013-08-29 17:52

Anledningen är ju att skolan vägrade arbeta med personliga rättigheter eller vafan det var.
JAPP AVUNDSJUK

#45 Re: Re: AVUNDSJUK

2013-08-29 19:07

#3: H - Re: AVUNDSJUK

Är det inte överklassen om man betalar en halv miljon varje år för att gå i skolan?

Niklas

#46 Re:

2013-08-29 19:13

#39: -

Du kan inte mena att du tycker det är ett "pojkstreck"? Det avslöjar i sådana fall en obehaglig brist på inlevelseförmåga. För övrigt var det inte skolstyrelsen som stängde skolan. Det var skolinspektionen. Och det var för att skolstyrelsen inte lyssnade på de varningar, anmälningar och viten som LB har fått tidigare som SI nödgades stänga skolan. Det är heller inte av någon subjektiv anledning ett sådant beslut tas. Det finns regler och förfaringsätt som tjänstemännen på SI har att förhålla sig till (eftersom det är myndighetsutövning de sysslar med). SI har ingen befogenhet att avskeda eller avsätta någon i skolledningen eller styrelsen. Deras enda vapen är stängning. Sedan kan jag också tycka att SI varit alltför slappa genom åren. Inte minst sedan Bildts friskolereform.  Där finns massor att jobba med vad det gäller likabehandling. Framför allt på konfessionella friskolor (och i synnerhet islamska).

Valtmýr Överklassenson

#47 Re: Re: AVUNDSJUK

2013-08-29 19:19

#11: :-) - Re: AVUNDSJUK

Vem vet mer än ex-rektorn? http://www.bt.se/nyheter/ulricehamn/ex-rektor-fran-ulricehamn-lattad(3914609).gm

 

Ex-Rektorn Stefan Kristoffersen säger Äntligen.

Han sa upp sig år 2000 och tycker det är beklakligt hur dem kan neka och ljuga.

M

#48 Galet!

2013-08-29 19:49

Lundsberg är en fantastisk plats! Ni som inte har varit där har ju ingen aning om vad ni snackar om ifall ni bara trycker ner allt och alla som har med skolan att göra. Ni behöver inte vara avundsjuka för att vi i överklassen går på denna skola. Genom att gå här så får vi stora möjligheter i framtiden från den fantastiska utbildningen på skolan. Om skolinspektionen tycker att eleverna inte är säkra på skolan så har dem inte lyssnat ett skit på vad alla säger. Det är ett hem som man känner sig trygg i med alla vänner som blivit ens familj, man lär känna lärarna och skolan ser till så att man pluggar. Vare inte så att kollektiv bestraffning va olagligt också eller hur? Om ni tycker att Lundsberg inte är en säker skola och stänger ner den p.g.a. det så varför inte stänga ner alla skolor i hela Sverige? Tro mig det händer fler saker i vanliga skolor än vad det gör på Lundsberg.

Gäst

#49 Re: AVUNDSJUK

2013-08-29 19:58

#1: KRÄNKT - AVUNDSJUK

Lär man sig ett sådant ovårdat språk i den offentliga skolan?Är glad över att mina föräldrar valde privatskola för min syster och mig....


Gäst

#50

2013-08-29 20:05

Nej, Lundsberg passar inte in i listan. Lärartätheten är hög, 9,4 elever per lärare för gymnasiedelen, mot 12 i landet i snitt. 93,3 procent av eleverna i årskurs nio nådde målen i alla ämnen, jämfört med 77,4 procent i snitt i riket. Enligt skolenkäten känner sig 99 procent av eleverna trygga, en drömsiffra för en vanlig, kommunal skola. Av Stockholms åttondeklassare var motsvarande siffra 83 procent.

Kanske går det inte att över en natt att få bort traditioner som rått i generationer. Det blir som ett beroendeproblem, det går inte att tillåta lite grann.

Ändå står 170 elever utan skola.