Stoppa stenkrossen på Gungviksberget i Nacka

Skanskas har inte övergett sina planer på en stenkross ovanför Duvnäsviken, Skurusundet och Lännerstasundet. De ska krossa 600 000 ton sten/år i 10 år. Lastbilar med 30 ton sten ska gå dygnet runt alla dagar utom röda. Buller från krossverksamhet och lastbilar sträcker sig långt, liksom annan negativ miljöpåverkan. Gå in på www.StoppaKrossen.Nu så ser du hur ditt bostadsområde påverkas.

Kommunstyrelsens ordförande Mats Gerdau, M, har sagt: ”En stenkross kommer ofrånkomligen att både bullra och damma och förorsaka mycket tung trafik. Nacka ska vara en grön och attraktiv kommun och vi vill bevara våra lugna och gröna boendemiljöer. Stenkrossar behövs, men de måste lokaliseras till platser som inte stör kringboende.”

Ändrad ledning för kampen mot krossen

Jag har drivit kampen mot stenkrossen sedan hösten 2018. Då var jag ordförande i Saltsjö-Duvnäs Fastighetsägareförening och när jag slutade som ordförande för ett par år sedan fick jag fortsatt mandat att driva frågan. Styrelsen har nu tagit tillbaka mandatet och ska själva tillsammans driva kampen mot krossen. Det betyder att jag inte längre är verksam i detta men jag vill självklart inte att det ska bli en stenkross och hoppas därför att många fortsatt vill skriva under mitt upprop.

Skriv under uppropet!

Din e-postadress blir inte offentlig, inte heller om du anger telefonnummer.

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva på godkänner jag att Eva Nisser kan se all information jag lämnar i detta formulär.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.


Jag godkänner att informationen som jag anger på det här formuläret behandlas i följande syften:
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...