Skyddsjakt på varg i Borlänge

Till Förvaltningsrätten i Luleå

Box 849, 971 26 Luleå

Skeppsbrogatan 43, 972 31 Luleå

forvaltningsrattenilulea@dom.se

 

Angående skyddsjakt på varg i Borlänge

Förvaltningsrätten i Luleå har inhiberat Länsstyrelsen i Dalarnas beslut om skyddsjakt på varg i Borlänge, efter ett överklagande från Svenska Rovdjursföreningen. Motivet till överklagandet är att man anser att den aktuella vargen inte orsakat allvarlig skada.

Enligt beslutet från förvaltningsrätten hade inga alternativa lösningar prövats när länsstyrelsen beslutade om skyddsjakt.

Som boende i området Skräddarbacken, Borlänge kommun, anser vi att skyddsjakten ska återupptas omedelbart. Det är inte ett normalt beteende för varg att vistas bland människor och tamdjur i bostadsområden.

Det finns en utbredd oro för att vargen får fortsätta att livnära sig på tamdjur om inga åtgärder tas snarast. Många boende i området känner också obehag över att vistas utomhus, särskilt under dygnets mörka timmar.

Vi anser att en allvarlig skada redan föreligger då ett bostadsområde, med över fyra tusen boende, lever under dessa förhållanden på grund av en enda individs (varg) onormala beteende.    

2020-11-17

Undertecknade boende i Skräddarbacken


Sven-Erik Nylander    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva under godkänner jag att Sven-Erik Nylander överlämnar min underskrift till dem som har makt över frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...

Facebook