NEJ - till nedläggningen av Ekhagens Gästhem i Jönköping

Hej,

Ekhagens gästhem kommer att stängas under 2022 om vi kommuninvånare inte protesterar mot detta beslut NU som kommer att fattas av fullmäktige den 18 november. Det är bråttom nu så sprid denna namninsamling vidare till alla ni känner.
 
Du skriver på namninsamlingen för att:
 - Ekhagens Gästhems verksamhet ska fortsatt finnas kvar och inte alls läggas ner. Denna verksamhet är ett lysande exempel på hur vård av väldigt sjuka har fungerat mycket bra genom åren och samtidigt gett ett fantastiskt stöd till de anhöriga. 
 
Nuvarande plan från koalitionen
Ekhagens gästhem kommer att läggas ner någon gång under 2022 då vissa av våra politiker i i Jönköpings kommun tycker att Ekhagens Gästhem ska falla in under den stora omställningen i den nya palliativa vården i Jönköpings kommun. Att Ekhagens gästhem har varit en fantastisk tillgång för alla sköra och sjuka människor samt omtanken av deras närmast anhöriga verkar inte bekomma kommunstyrelsens ordförande Ann-Marie Nilsson (C) när hon tycker att det bara är att slå igen gästhemmet.

Under många år har Ekhagens gästhem varit en oas i livets slutskede för både unga och äldre sjuka och deras anhöriga. Och det är inte heller så att Jönköpings kommun lider av dålig ekonomi så att det är därför gästhemmet ska avyttras. Man har helt enkelt i koalitionen bestämt sig för att lägga ner verksamheten utan en vettig förklaring. Man har inte varit tydlig eller ärlig mot varken patienter, anhöriga, personal eller mot en del politiker. Många känner sig förda bakom ljuset i denna fråga.

I veckan kom beskedet att koalitionen (S, L, C och MP) vill lägga ner Ekhagens gästhem och istället göra andra satsningar på palliativ vård. Beslutet fattas slutligen under budgetfullmäktige den 18 november. KD, M och SD är sedan tidigare emot en nedläggning av gästhemmet. Så det blir V som troligen kommer att fälla avgörandet. De har än så länge ställt sig på koalitionspartiernas sida i frågan.
 
Namninsamlingen kommer att överlämnas personligen av Camilla Edberg till kommunfullmaktiges och troligen kommunstyrelsens ordföranden några dagar innan beslutet ska tas i fullmäktige den 18 november.

Mvh Camilla Edberg