Låt Diyora Stanna i Sverige

Jag och min familj har fått beskedet från återvändandesamtalet den 5 juni att vi har på oss 3 veckor för att kunna överklaga deras beslut, nu har vi en vecka kvar. Efter det bestämer domstolen om vi har rätt att stanna eller inte. Enligt Migrationsverkets uppfattning är bevis som stödjer detta “inte tillräckligt” och den enkla lösningen verkar vara att skicka ut mig och min mamma från landet och separera från min pappa. Vi har tillbringat 8 år här, hela tiden med tanke på att äntligen få en framtid, men nu kommer våra drömmar att brista och vi isoleras återigen från det liv vi har byggt. 

Jag kom till Sverige den 19 augusti 2012 tillsammans med min mamma och pappa med arbetstilstånd. Började på Söderkullaskolan i femte klass, År 2017 började jag läsa naturprogrammet på Malmö latinskola vilket är det bästa valet jag någonsin har gjort. Jag tog äntligen studenten den 2 juni och det är jag sjukt tacksam för. 

Om vi återvänder har jag ingen utbildning i Kazakstan och det är ett främande land för mig. Det är skrämande att återvända dit med tanke på att jag är Uyghur, en minoritets grupp, där sannolikheten finns att kazakstan skickar mig och mamma vidare till kina. 

Vi har inte brutit mot någon lag i Sverige. Den hjälp som Sverige ska ge en flykting har vi heller aldrig fått och vi har själva försökt att göra vårt bästa här. Det internationella avtalet som har störst betydelse för den här prövningen är Europakonventionen för mänskliga rättigheter. Konventionen innehåller artiklar som ska skydda människor från omänsklig behandling och även från att ryckas upp ur sitt sociala sammanhang om det har byggts upp under lång tid.  

Jag ber dig med hela mitt hjärta, kan du hjälpa mig och min mamma att få vår del av historian hörd, vi kan inte vara tysta längre. Känner du till en journalist skulle jag vara tacksam om du fick deras uppmärksamhet.

Stor tack till er alla 💕

Vår del av historian måste ut, hur många fler ska behöva utsättas för orättvisa?

 

Läs mer: 

Facebook grupp: https://www.facebook.com/groups/193407961953102/

Sydsvenskan: https://www.sydsvenskan.se/2020-03-17/var-klasskamrat-riskerar-att-tvingas-lamna-sin-pappa-och-sin-bror 

Expressen: https://www.expressen.se/kvallsposten/diyora-18-tog-studenten-nu-tvingas-hon-lamna-sverige/

https://voicesoncentralasia.org/between-hope-and-fear-stories-of-uyghur-and-kazakh-muslim-minorities-in-the-xinjiang-province/

#LetDiyoraStay #Rättskavararätt #Männskligarättigheter 

Skriv på denna namninsamling

Genom att underteckna godkänner jag att Diyora P lämnar över informationen som jag tillhandahåller i det här formuläret till dem som bestämmer i frågan.


ELLER

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.

Vi offentliggör inte ditt telefonnummer på nätet.Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...