Låt Krungårdsskolans elever och personal få en chans!

krungardsskolan0003-720x405.jpg 

Vi är mycket oroade för hur våra barn och deras pedagoger ska orka med efter nedskärningar och ihopslagningar av klasser. Många barn behöver förutom den vanliga skolundervisningen extra stöd, vi är rädda att pedagogerna inte ska hinna med. Dessutom finns ingen specialpedagog då det inte finns utrymme för det i budgeten. Under halva vårterminen har barn som tidigare gått hos specialpedagog (gick i pension innan påsk) fått vara tillsammans med SVA-lärare och barn. Det känns inte försvarbart att blanda dessa två grupper då de rimligen bör ha olika behov. Det finns också barn med särskilda behov, som av olika anledningar kräver extra stöd. Vi är rädda att pedagogerna ska bli utbrända då de ska försöka tillgodose allas behov. För det finns ju även dem som behöver extra stimulans då de kanske har det enklare än andra att lära sig. De ska också få utmanas på sin nivå. Alla barn har rätt att synas, känna trygghet och vara delaktiga i skolans dagliga arbete. De har rätt att få känna att de klarar av det de ska samtidigt som de ska utmanas. Det är deras arbetsplats under så många år!

 

Utöver dessa neddragningar så erbjuds inte längre nyinflyttade barn automatiskt en plats på skolan. I mån av plats får de gå här, annars skjutsas de till Ålem för att gå i skolan där. Det skapar utanförskap för de nyinflyttade och på sikt kommer det leda till att vårt samhälle dör ut. Ingen vill köpa ett hus på en ort där det finns en skola, när det inte finns garanti att deras barn får gå där. Helt galet!

 

Vi känner att det får räcka nu, vi vill att beslutsfattande ser över detta och förstår vilka konsekvenser det faktiskt kan skapa. Ni säger att vi inte har råd att göra något åt det, vi undrar; har vi råd att låta bli?

 

Föräldrar i Blomstermåla

Skriv på denna namninsamling

Genom att underteckna godkänner jag att Jenny Karlsson lämnar över informationen som jag tillhandahåller i det här formuläret till dem som bestämmer i frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...