Utöka SSL dam till säsongen 20/21 för Dalens damer!

Hej alla ni som bryr er om idrott och i synnerhet innebandy!

Vi blev igår bestulna på vår plats i damernas högsta innebandyliga och vill nu veta vad ni tycker.

Vi, IBK Dalens damer, spelade fram till igår i damernas högsta liga i Sverige (SSL). Att spela innebandy i världens bästa liga, mot och med de absolut bästa innebandyspelarna är fantastiskt. Några pengar tjänar vi inte, utan drivs av passionen till sporten, viljan att utvecklas och möjligheten att mäta oss mot de bästa. Vi tränar fem dagar i veckan maj-april, jobbar eller pluggar vid sidan av och gör dessutom en hel del föreningsjobb för att vi ska ha råd att åka runt i Sverige. Allt det här gör vi för att vi älskar innebandy och vill ge oss själva möjligheten att spela i SSL. 

Under fredagen beslutade Svenska innebandyförbundet att avsluta pågående säsong, på grund av rådande omständigheter kring coronaviruset. Ett självklart beslut. Folkhälsan går såklart före att vi ska få fortsätta tävla. Detaljerna i beslutet innebär dock att vi på ett väldigt orättvist och osportsligt sätt blev av med vår plats i damernas högsta innebandyliga. 

Beslutet från innebandyförbundet påverkar de 14 högsta serierna i Sverige och innebär att rådande tabellplaceringar gäller för upp- och nedflyttning mellan serierna. I många fall utökas serierna med fler lag till nästa säsong, då det ansetts vara det mest rättvisa. Ett enda lag påverkas av negativ nedflyttning utan att sportsligt fått påverka utgången av tabellen. Det är vårt lag. Med sex poäng kvar att spela om och endast två poäng ifrån ett säkrat kontrakt väljer innebandyförbundet att flytta ner oss från den högsta serien. Det beslutet är, så långt vi vet, unikt i hela idrottsvärlden och känns som ett hån mot oss.

Eftersom vi inte sportsligt fick vara med och avgöra vårt öde menar vi att damernas SSL, precis som många andra serier, borde utökas med fler lag till nästa säsong. Det är för oss det enda rättvisa och sportsliga alternativet i det här läget, då det ju inte genom rådande tabellplacering gick att utläsa vilka lag som skulle åka ur serien. 

Håller du med oss? I så fall ber vi om ditt namn till vår namninsamling./IBK Dalens damlag

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva på godkänner jag att Clara Forssén kan se all information jag lämnar i detta formulär.


Jag godkänner att informationen som jag anger på det här formuläret behandlas i följande syften:
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...