Nej till broförbindelse till Årsta Holmar!

Quoted post


Gäst

#1

2012-02-15 16:47

En liten oas i Stockholm som borde få vara kvar!

Svar


Gäst

#18 Re:

2012-02-24 00:20:18


Gäst

#75 Re:

2012-11-11 13:27:42

#1: -

Hur kan Per Ankersjö var miljöborgarråd? Han verkar ju vara hel okunnig om och ointresserad av miljöfrågor. Inte heller verkar han ha någon förståelse för naturens betydels för människan eller att det kan vara något fint med det som är litet oåtkomligt och mystiskt. Jag har i alla år njutit av att se holmarna på avstånd och fantisera om hur det skulle vara att komma dit. Att till slut få göra det, på en guidad vandring över den tillfälliga bron, var drömlikt, ungefär som att kliva in i en tavla. Också för att den här platsen var så överraskande och kontrastrik. Allt det djungelartade vilda, fågellivet, bäverhyddan - och den lilla idylliska 1700-tals gården, inklämd mellan de två helt olika och vackra brovalven. Vilken annan storstad kan visa upp något sånt? Det går ju att visa upp det utan bro - man kan ordna båtturer några gånger per år. Med bro blir det inget kvar att visa.

Det som är så speciellt för Stockholm och i synnerhet Södermalm är den där blandningen mellan stad och land. Det är det som gör att det inte kan finnas någon finare huvudstad. Vi ska väl vara rädda om det som är unikt!

 

Anna Maria Rosendal

 

Anna Maria Rosendal

#76 Re: Årsta holmar

2012-11-11 13:50:19

#1: -

Hur kan Per Ankersjö vara miljöborgarråd? Han verkar ju vara helt okunnig och om ointresserad av miljöfrågor. Inte heller verkar han ha någon förståelse för naturens betydelse för människan eller att det kan vara något fint med det som är litet oåtkomligt och mystiskt. Jag har njutit i alla år av att se holmarna på avstånd och fantisera om hur det skulle vara att komma dit. När jag till slut gjorde det, genom en guidad vandring över den tillfälliga bron, var det en drömlik upplevelse, som att kliva in i en tavla. Också för att platsen var så överraskande och kontrastrik. Allt det djungelartade vilda, fågellivet och bäverhyddan – och den lilla idylliska 1700-talsgården, inklämd mellan de två helt olika, vackra broarna – och alldeles intill det moderna stadslandskapet med maskiner, tågtrafik och höghus. Vilken annan storstad kan visa upp något sånt?

Man kan ju visa upp det utan bro, om man ordnar båtturer några gånger om året. Med bro blir det inte längre något att visa upp. Badstränder, kaféer och nedskräpning finns ju på annat håll.

Det som är så speciellt för Stockholm, och Södermalm i synnerhet, är blandningen mellan stad och land. Det är det som gör att det inte kan finnas någon finare huvudstad. Vi ska väl vara rädda om det som är unikt!