Giftstopp Norrort - Nej till avfallseldat kraftvärmeverk i Täby

Quoted post

Svar på frågor

#189 Svar på frågor

2014-06-09 10:09

Jag välkomnar alla som vill försöka bli inröstade i kommunfullmäktige och välkomnar nya aktiva till de olika politiska partierna. Ni måste dock stå ut med att ta ”skit” varje dag på jobbet, folk som granskar ens privatliv, skriker åt en i telefonen, stå ut med hot och anklagar en för olika saker som att vara korrumperad mm. Varmt välkomna till kommunpolitiken.

• Vilka roller har aktörerna spelat och hur har deras inbördes relationer sett ut?
Det finns endast relationer pga att de är politiker. Finns inga anadra relationer med företag eller andra organisationer.

• Varför kommer reträtten först nu?
Därför att politikerna i Täby lyssnar på inkomna yttranden både från myndigheter och från medborgare. Nu när det bevisligen finns politiker i ledningen som lyssnar är ni fortfarande missnöjda med de som ska företräda Täbyborna?

• Har det funnit hemliga avtal mellan kommunledningen och Eon?
Det finns inga hemliga avtal. Det fungerar inte på det sättet i en kommun.

.Har kommunledningen utsatts för påtryckningar från högre ort för att svänga om?
Nej, det är en bedömning som gjorts efter samrådet lokalt av alliansens partier.

.Varför var partierna så sena att lyssna på opinionen?
Därför att det tar tid att få in fakta - det som skrivits av giftstopp och andra kan inte kallas för korrekt fakta. Vill man sitta fast i ett monopol med Fortum för all framtid?

Det som insatt har skrivit står inte jag bakom, men det har skrivits en hel del beskyllningar mot politikerna som om de vore korrumperade, har mottagit sommarstugor, okunniga, oinsatta mm. Ren förföljelse av vissa politiker både på telefon och via mail mm. Det har även framförts förtäckta hot som underblåsts av vissa i FB gruppen. Det är inte snyggt och jag hoppas att det blir en diskussion om hur man bemöter varandra framöver.

Vill vara anonym pga tidigare förtal från vissa i gruppen.

Svar

Michael

#192 Re: Svar på frågor

2014-06-09 18:51:26

#189: Svar på frågor - Svar på frågor

Ska jag tolka dig rätt att vi ska tycka synd om dig som "offrar dig" och blir politiker? Du borde ha förstått vad du gav dig in i, och i detta fall bidrar du väldigt starkt till att öka på det politikerförakt som redan finns.

Det "vi vanliga" önskar är hederliga politiker som säger det de står för, vågar ha fel, lyssnar på synpunkter och inte döljer saker. Särskilt sådant som rör oss invånare.

Det är så klart väldigt otrevligt med hot och liknande och inget någon ska behöva stå ut med.

Jag försöker inte försvara deras sätt, vilket jag tycker är fel. Det jag däremot kan förstå är att de flesta av dessa personer känner sig otroligt utsatta och inte har någon som helst möjlighet att påverka de beslut som NI anser är rätt för dem. Beslut som direkt skapar skräck, oro, problem, irritation i deras vardag.

Ditt inlägg som sådant gör att det ganska "lätt" går att genomskåda den verkliga anledningen. Om det inte är er verkliga anledning bör ni verkligen fundera på hur ni beter er och behandlar era invånare. Vrida och vända på ord som bokstavligen är korrekt, men som tolkas på ett annat sätt när man direkt läser det.

Ett annat uttalande:

"M har inte tecknat någon kontrakt med E.ON" => Formellt säkert rätt, man benämner det ju som ett avtal så bara där försvinner ett ord. För vanliga personer tolkar man det som att "Kommunen inte har tecknat något avtal/kontrakt etc med E.ON", vilket ju är direkt fel? Dessutom är det ju Leif Gripestam som skrivit under om jag inte minns fel? (även om han inte förtydligat sitt namn, vilket 99% av resten av världen gör när vi skriver avtal).

Hur du/ni/M/kommunen etc hela tiden undvikit att svara på faktafrågor och hänvisar till tidigare beslut. Vi bryr oss inte det minsta om bakgrunden, frågar vi vad 1+1 är vill vi inte veta att senast frågan undersöktes var för 3 dagar sedan. Vi vill veta svaret.

Varför sekretessbelägger ni ca 1/3 av alla handlingar i ärendet? Ni kan motivera hur ni vill, men i det stora hela inger det knappast något förtroende för er.

"Nej, det är en bedömning som gjorts efter samrådet lokalt av alliansens partier.", nyss var det M har beslutat att göra ett omtag? Hur många exempel behöver du/ni för att ni ska förstå att det väcker förakt när politiker inte kan tala i klarspråk och direkt komma med svar?

"det som skrivits av giftstopp och andra kan inte kallas för korrekt fakta", hur många gånger har ni inte kört med detta? Inte EN ENDASTE GÅNG (!) kan ni peka ut felaktigheter och komma med korrekt fakta? Hur svårt kan det vara?

Alla de beskyllningar och motstånd ni har mött går ju väldigt enkelt att bemöta, ge oss fakta, visa oss all den "fakta" som ni sitter på som visar att vi har fel. Just nu framstår ni ju inte direkt positivt när ni inte ens kan bemöda er på att svara på hur 15 000 blir 18 000 blir 180 000 ton koldioxid?

Tror knappast ni skulle vara så dumma att ni mottar sommarstugor etc.

Erat sätt där ni medvetet väljer bort Fortum som leverantör (oberoende av anledning) gör knappast att ni framstår som opartiska => kopplingen blir lätt att ni anses korrumperade (vilket man kan vara på fler sätt än att få direkta mutor). Ge oss gärna en klar och tydliga anledning? Ännu bättre vore att ni kunde tydliggöra målet. Konkurrens ena sekunden och Miljö andra???

Okunniga och oinsatta, ja, den slutsatsen är ju lätt att dra, ni skriver avtal som skulle få många personer avskedade i näringslivet utan begräsningar, utan tydliga objektiva beslutsunderlag mm. Hur mycket tid har ni egentligen lagt på att gå igenom allt material?

"Det gör inget att grundvattnet förstörs, det är bara att koppla på vattnet från kommunen", ja, undrar verkligen var okunniga kommer in. En person som uttalar sig så ska inte fatta beslut alls! (Möjligen att citatet blev fel, men andemeningen är där).

Leif Gripestam lovar att återkomma men struntar i detta? Ja, det är verkligen konstigt att vi inte älskar och stöttar er politiker...

Kanske är det verkligen dags att ni i kommunledningen funderar över hur ni agerar, vad ni säger, vad ni skriver och istället för en rak och sann dialog med er kunder / invånare.

Kom igen nu! Visa nu vad ni går för, gör ni det här för er del eller för invånarna? Isf använd oss för att få bra beslutsunderlag som dessutom är förankrat. Vår sammanlagda kompetens är mångfaldigt större än ni har på ett fåtal personer. Om ni nu verkligen vill lyssna på invånarna...