Giftstopp Norrort - Nej till avfallseldat kraftvärmeverk i Täby

Quoted post

Ann-Charlotte

#128 Begära ut handlingar från kommunen

2014-05-22 13:55

Efter samrådsmötet i går har flera frågat om hur man kan begära ut handlingar från kommunen.
Det finns minst två diarienummer som handlar om fjärrvärme mm:
- Nr 201/2007 MBN på stadsbyggnadsnämnden och miljö och byggnadsnämnden
- Nr 93/2007 KS som finns på kommunstyrelsen
Den lista som registrerar alla diarieförda handlingar på respektive diarienummer kallas ärendekort. Man kan alltså t ex beställa ärendekortet för 93/2007 och få en lista på alla ärenden bokförda där och då välja vad man vill ha ut. Vissa handlingar är belagda med sekretess och då medföljer ett brev från juristen. Vissa uppgifter i dokumenten kan vara överstrukna.
Enklast är att maila registrator@taby.se och se vad som händer.

Jag har t ex begärt ut:
Tjänsteutlåtande 2011-06-11 "Täby fjärrvärme - val av partner för anläggande och utbyggnad av fjärrvärme i kommunen"
- Samt Bilagorna "Utvärdering Fortum E.ON" 2011-06-20, "Svar på frågor från E.ON Värme Sverige AB" och "Frågebilaga Fortum Värme" . Fått med vissa raderade summor.
- Protokoll Kommunstyrelsen 2011-06-20. Dessa handlingar visar att det inte förekom något beaktande av frågor som rör annat än teknik och ekonomi rörande fjärrvärme. Dvs man beaktade inte landskapet, kulturmiljön, riksintresset, porten till Runriket, friluftslivet m fl frågor. Hade man gjort det borde utgången blivit en annan vid poängsättningen.
Har även fått ut:
- Direktupphandling-Beslutsprotokoll om val av leverantör. 2007-11-19-april 2010
Som en följd av kommunstyrelsens beslut finns bl a följande avtal mellan kommunen och E.ON;
-"Koncessionsavtal avseende fjärrvärmenät" 2011-11-21
-"Avtal om anläggningsarrende"


Svar

Insatt

#130 Re: Begära ut handlingar från kommunen

2014-05-23 13:42:11

#128: Ann-Charlotte - Begära ut handlingar från kommunen

Alla medborgare har rätt att begära ut allmänna handlingar, så det är inget konstigt med det. Det finns inga hemliga avtal mellan kommunen och Eon.

Tyvärr verkar det som om "Ann-Charlotte" snarast är ute efter att trakassera kommunens tjänstemän genom att få alla att  skriva dit och begära ut handlingar. De tjänstemän som hanterar detta är kanslipersonal, som inte är de som bestämmer i fjärrvärmefrågan. Att begära ut handlingar bara för att orsaka besvär för kommunen drabbar därför inte någon ansvarig för besluten.

Om nu "Ann-Charlotte" verkligen är så angelägen om att innehållet i dessa handlingar blir kända för så många som möjligt, så varför inte i så fall skicka de handlingar hon fått till den ansvariga för denna hemsida, så att handlingarna kan läggas upp så att alla kan se dem??