Stoppa sköldkörtelskandalen

Quoted post

Anja

#85

2013-11-23 16:05

Dags att bilda en förbund typ Diabetes förbundet?
Som kämpar för att vi ska få den vård som vi behöver.

Svar

Elisabet

#89 Re:

2013-11-27 09:40:31

#85: Anja -

Det finns redan en sköldkörtelförening som kämpar för dessa frågor: Sköldkörtelföreningen: http://www.skoldkortelforeningen.se/ Även Hypotyreosföreningen är väldigt engagerade i detta arbete: http://hypotyreos.info/ Dessutom finns det ytterligare någon eller några mindre föreningar.

Ju fler som blir medlemmar- desto starkare blir föreningen! Det som är synd är väl att vi är splittrade på flera olika grupper, tänk om alla goda krafter kunde samverka som en verkligt stark kraft att räkna med! Och tänk om alla sköldkörtelsjuka verkligen blev medlemmar- då skulle vi inte kunna nonchaleras!

Diabetesförbundet har 24 000 medlemmar! Någonstans har jag sett uppgiften att gruppen sköldkörtelsjuka är hälften så många som gruppen diabetessjuka. I så fall skulle sköldkörtelföreningarna behöva ha 12 000 medlemmar för att ha en liknande organisationsgrad. Idag tror jag (inte säker på dessa uppgifter) att Sköldkörtelföreningen har 600 medlemmar och Hypotyreosföreningen har 200. Säkerligen är några dessutom med i båda föreningarna. Om man räknar med att samtliga föreningar har max 1000 medlemmar tillsammans så kan man ju fråga sig var övriga 11 000 finns!?? Kanske dags att ta ställning till ett medlemsskap i någon av föreningarna?