Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar!

Familjehemspappa

/ #60 Stoppa utvisningarna!

2016-10-18 09:47

Vår afghanska flyktingpojke som är 16 år har fått kraftig ångest över sina kompisars utvisningsbeslut.
Han äter inte, sover inte och kan inte klara koncentrationen i skolan. Han som mådde så bra under 4 veckor då vi jobbat med honom och skapat trygghet...
Han har fasa i ögonen när han oroar sig för att sändas till Afghanistan (som hans mamma flydde från till Iran när han far dödades av talibaner och han bara var 8 år).
Till Iran kan han inte komma tillbaka. Han jobbade hos Iransk familj och fick sova på golvet i ett hörn från 8 års ålder, på byggen arbetade han från 10 års ålder.
Iranierna använder afghaner som billig arbetskraft/slavarbetare mot mycken liten ersättning eller enbart betalning i mat.
Ärren på kroppen vittnar om 10-åringens farliga arbete med alltför tunga maskinsågar och vinkelkapar. Hot om att skickas till Afghanistan eller till Iranska arneén för att slåss mot Daesh gör att de inte vågar besöka sjukhus eller få läkarvård. Arbetsskador måste de betala själva och behandlingen får ske i smyg i hemmet.
Polisen misshandlar pojkarna regelbundet och tvingar föräldrarna att lösa ut dom mot pengar i handen med hot om utvisning eller enrollering i Iranska armén.
Hundratusentals pojkar och flickor från Afgahnistan används som billig arbetskraft i den Iranska industrin. Nästan alla som kommit till Sverige har liknande bakgrund.

Stoppa utvisningarna!




Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...