Vi Står Inte Ut - Men vi slutar aldrig kämpa!

Annika

/ #75

2016-10-13 15:18

Jag står inte ut med den nya asyl- och invandringspolitik som bedrivs i vårt land. Sverige som värnat och kämpat för mänskliga rättigheter, jämlikhet och barnkonventioner skickar numera barn och ungdomar till krigshärjade länder och bryter mot nationella och internationella lagar utan att höja på ögonbrynen.

Jag står inte ut med att Migrationsverket går i regeringens ledband och rutinmässigt skriver upp ungdomars ålder då de inte har papper som styrker deras identitet. 

Jag står inte ut med bristande rättssäkerhet accepteras i ett demokratiskt land som Sverige är (?) när Migrationsverkets personal påstår att barnet har en viss ålder, oftast 18 år, genom att prata med dem i några timmar, när läkare, tandläkare och forskare inom området hävdar att de metoder för åldersbedömning som finns idag inte är tillräckligt säkra för att kunna användas i dessa för människor livsavgörande beslut. 

Jag står inte ut med att myndighetspersoner och politiker är så inskränkta att de tror att alla länder fungerar precis som Sverige, att alla invånare har ID-papper och andra dokument som styrker deras bakgrund och att man dessutom tror att barn på flykt ska tänka på att ta med sig dessa papper.

Jag står inte ut med de kalla främlingsfientliga vindar som blåser i Sverige och som letat sig in i etablerade politiska partier som tidigare förkastat främlingsfientlighet och sagt sig förespråka medmänsklighet och solidaritet.

Jag står inte ut med att dagligen möta ungdomar som lider av ångest, tvångstankar, Posttraumatisk stress och psykisk ohälsa på grund av hur ett land som Sverige behandlar dem och utsätter dem för omänskligt lidande.

Jag står inte ut med tanken på att en pojke som har kommit att bli som min egen son riskerar att skickas till ett krigshärjat land där han är utlämnad till sig själv utan något som helst stöd eller skydd mot de människor som ser honom som en landsförrädare och som utan betänkande skär halsen av unga människor som inte underkastar sig tyrannernas krav.