Bevara Blasieholmen - flytta Nobelbygget!


Gäst

/ #805

2016-08-21 17:42

Av två anledningar !

För det första, hotellen på Blasieholmskajen är måttligt roade av ett Nobel-Center bakom Lydmar Hotellet (som ägs av Grand) pga av den tilltagande buss o bil-trafik som onekligen kommer att försvåra parkeringsmöjligheterna samt den tilltänkta plåt o glas-låda till byggnad som Stiftelsen önskar, -vilket bara det- visar på en extrem dålig smak !
Av de anledningarna rekommenderar jag att Nobelstiftelsen i stället överväger att -med stadens hjälp- få överta Wenner-Gren Center vid Sveaplan i stället.
Stiftelsen kan knappast få en magnifikare byggnad med ett känt höghus som sitt högkvarter. Av de olika alternativ jag tagit del av, finner jag tveklöst att WENNER-GREN CENTER bör bli Nobelstiftelsens egen fastighet då där finns utrymmer för alla de önskemål som Stiftelsen nämnt.
WG-tornet syns från nästan hela Stockholm och jag ser framför mig NOBEL CENTER i neonljus från taket på "skrapan" som förtjänar sitt hus med tanke på all den reklam Alfreds testamente givit Sverige genom alla dessa år samt de kommande !
Hälsningar
Douglas Borg Stockholm