Lars Stenman är lämplig som kyrkoherde för Falkenbergs pastorat

Ove Johansson

/ #24 Re: Re: Re:

2016-05-30 11:16

#23: - Re: Re:  

Jag är van vid att offentligt stå för såväl mina åsikter som mina handlingar. Jag brukar också förutsätta att andra har samma inställning. Men - under den senaste dryga veckan har jag förstått att så inte är fallet.

Därmed inte sagt att jag alltid har rätt. Jag har haft fel många gånger.

En sak är dock säker och det är att den som vill tillföra något i en demokratisk process bör göra detta innan ett beslut är fattat. I efterhand är det ingen mening att torgföra sina åsikter.

Om jag har förstått det hela rätt skall beslut fattas i kväll, men inte av ett utskott utan av indelningsstyrelsen.

Det finns två grundläggande skäl till att jag har skrivit den här petitionen. Dels att det - enligt min åsikt - har varit alldeles för mycket hysch-hysch runt den här tillsättningen, dels att jag har varit med om ett par sammanslagningar som liknar den här och därför anser mig ha en viss kunskap om vad som krävs av den som skall leda det omfattande förändringsarbete som behövs för att den här processen skall ge önskad effekt.

Dessutom har jag i efterhand fått information som tyder på att det utskott som bereder tillsättningen inte är enigt.

Jag har endast kunskap om en sökandes förutsättningar, för att klara detta förändringsarbete. Något annat har jag aldrig påstått. Verkligheten är den att jag är precis lika ovetande - om de övriga sökandes förutsättningar - som flertalet andra förmodligen är.

Min önskan är naturligtvis att indelningsstyrelsen skall utse den som är mest lämpad för tjänsten.

Ove Johansson