Höj Kraven på Offentliga Rekommendationer

Överkörd drabbad

/ #32

2016-04-14 01:36

För att Livsmedelsverket SLV vägrar uppdatera sin urgamla information och ger ut livsfarliga råd, samt vägrar ta till sig någonting - trots att såväl forskare, professorer, läkare och vetenskapsmän, som lekmän och andra skriver gång på gång och lägger fram fakta.
Jag utgår numera från att SLV tydligen är en fullkomligt oseriös inrättning som verkligen inte har folks väl och ve för ögonen.

Att jag själv reagerar på minsta möjliga allergen och gluten ("omöjligt" små halter, enl. SLV) gör ju inte saken bättre. Jag har erfarit att sjukvården stödjer sig på SLV, som hänvisar till sjukvården - och så runt och tillbaka igen.
Vi är tillräckligt många i Sverige som blir väldigt sjuka av SLV:s råd, och som måste kämpa orättvist hårt för att kunna få i oss den näring vi behöver.
Företagen lyssnar till konsumenterna och skärper sina krav - men kort därpå kommer SLV med ovetenskapliga rekommendationer om att så hårda krav inte behös - och vips så struntar de seriösa företagen i sina specialkrav ... eftersom de ju "inte behövs, enligt SLV".
Dialogen med olika företag har varit minst sagt udda - och många företag ilsknar till när de märker att deras varor inte blir sålda, pga. att verkligheten inte följer SLV:s sagostatistik ...

Det måste gå att skärpa kraven på vilka som får rekommendera kostråd, och huruvida de som gör det får sitta på 2 stolar ... liksom huruvida de får gå någon annans (producenternas) ärenden samtidigt som de hävdar att de är på folkets (konsumentens) sida.
Jag har helt tappat tilltron till ett flertal myndigheter pga. detta - man inser ju att de som sitter där inte kan mer än man själv.

Hälsosam som jag nästan alltid försökt att vara, så har jag försökt att följa SLV:s råd vid flera tillfällen, vilket kunde ha slutat med döden ...
Det är därför med sorg jag möter dietister och en hel del inom vården som fortsätter hänvisa till deras ovetenskapliga råd.

Jag välkomnar en oberoende granskning av olika aktörer i detta ärende, samt större transparens.