Bevara Blasieholmen - flytta Nobelbygget!


Gäst

/ #460

2016-01-20 10:22

Om man ser oss alla som förvaltare av ett historiskt byggnads och kulturarv samt också utveckla Stockholm inför framtida behov så bör detta kombinerade uppdrag ske med hänsyn till befintliga historisk byggnation emedan det finns ett värde per se i att ha förvlaltat våra förfäders för att knyta an till vår historia. Utan sina historiska spår blir ett land fattigare/fattigare.
Nobelstiftelsen och Stadsbyggnadskontorets nuvarande ledning syns mig sätta egna behov av "makt att handla" före dem vars aspekter ni inhämtat för att pröva lämpligheten av era ideer.
Ni som har fått förtroendet att via demokratiska processer förvalta staden bör inte nonchalera och köra över alla de remissinstanser som genom sina sakliga och välgrundade påpekande anfört olämpligheten att förlägga denna byggnad till Blasieholmen. Dessa remissinstanser har, till skillnad från vad syns anfäktarna av planerna att bygga just där har beaktat, lagt samman alla de konsekvenser av historisk, praktisk och ekonomisk natur som en placering på Blasieholmen skulle få för konsekvenser.
En växande stad borde vidga radien för tänkt placering istället för att låsa er vid en placering som förändrar inte bara Blasieholmen och tullhusen utan alla de omgivande landmärkena.
EL