Låt Kråkbergsskolan fortsätta vara högstadium!

Mamma

/ #24

2015-10-05 12:28

När nu Sunderbyn växer & expanderar befolkningsmässigt borde man passa på att också se till att förskolor & skolor som redan finns också bibehålls, kanske utökas & modernisera dessa.

Det är så viktigt att vi ser till barnens bästa, de blir sedda som individer, det blir de inte i större barngrupper/klasser. Storskalighet, är enligt mitt tycke inte det bästa för barnen generellt sätt. Storskalighet, missar man den enskilde individen & fokuserar lätt på gruppnivåer. Om vi inte ser barnet som en individ med unika egenskaper, då efterlever vi inte läroplanen som Luleå Kommun vill uppnå. 

Varför efterlevs inte Skolverkets rekommendation med 15 eller lägre barn i en förskoleklass? Det är nog många barn med 15 st i en förskolegrupp, för att tillgodose individen och dess behov vid utveckling. Detta kommer ju verkligen inte att uppfyllas om man bygger upp en gigantisk förskola, med stora barngrupper. Låt de förskolor som finns i Sunderbyn idag, få finnas kvar i framtiden också.

Barnens säkerhet enligt läroplanen, tänker man på detta när eleverna ska bussas på en väldigt trafikerad väg. Säkerhet för mig som förälder är närhet för barnet till sin skola eller förskola.

Har man haft liknande förslag avseende bussning av elever till Stadsön för 24 år sedan, varför damma av ett gammalt förslag när det redan har röstats ned och politikerna ändrade sin uppfattning i frågan då, vad är annorlunda nu. När Sunderbyn bara växer befolkningsmässigt . 

Satsa på barnen & dess framtid och låt skolorna/förskolorna som fungerar i Sunderbyn vara kvar. Varför bryta ett vinnande koncept?

Det är våra barns framtid.

Jag gick själv fram till och med Gymnasiet på min hemmaort/by & det tror jag på. Det var mindre barngrupper respektive klasser & varje barn/elev såg man & kunde bidra till deras utveckling. 

Precis som vissa har skrivit, tänk om, tänk på framtiden, dvs barnen.

Barnen är vår framtid!