Låt Kråkbergsskolan fortsätta vara högstadium!

Ärrad för livet av storskola på Stadsön

/ #21 Re:

2015-09-26 19:21

#12: -  

Jag delar helt din upplevelse. Även jag född 79 och del av den sista årskullen som fick genomleva gatloppen, våldet, förnedringen och den totala likgiltigheten inför elevernas situation på Stadsöskolan. Jag var dessvärre en av de som försökte säga ifrån och det gick precis som du skriver. Det var sannerligen ett rent helvete där det var omöjligt för personalen att ha någon som helst kontroll över situationen då skolans storlek inte gav dem några som helst förutsättningar för detta.

Precis som du så upplevde jag själv att flytten till Kråkbergsskolan var som natt och dag. Vardagen vände från ren överlevnad och ångest till att faktiskt få förutsättningar att fokusera på studier. Hade Stadsöskolan bestått och vår årskull gått hela vår skoltid där så är det inte säkert att jag hade klarat gymnasiekraven. Om jag alls hade varit i livet på slutet. Tack vare Kråkbergsskolan sitter jag idag istället med en färdig civilingenjörsexamen, ett bra jobb, familj och ett ordnat liv.

Men såren från tiden på Stadsöskolan kommer aldrig läka helt. De kommer finnas med mig resten av livet.

Min hustru jobbar förövrigt som Lärare i Kommunen. Hon vittnar om en enig lärarkår mot förslaget på storskolor där de långsiktiga redan ser sig om efter alternativ till läraryrket, så de har en livbåt ifall katastrofen skulle vara framme och detta förslag går igenom. Stora skolor beskrivs som ett arbetsmiljöproblem som vi inte behöver mer av och ännu en spik i kistan för läraryrkets status.

Jag kommer aldrig tillåta att mina egna barn blir ärrde för livet genom att skicka dem till en ny storskola på Stadsön. Det är fruktansvärt beklämmande att våra kommunala tjänstemän är så fruktansvärt historielösa att de nu med kommande lärarbrist som ursäkt är på väg att skicka Luleås skolor och våra barn upp på precis samma isberg som de räddades från på 90talet. Den verkliga orsaken till detta katastrofala förslag kan hittas i besparing av kronor och ören samt en blind tro på ekonomiska teorier om effektivitet applicerat på skolan som verksamhet, inte i någon lärarbrist.

Det är en skam.

//Ärrad