Bevara Blasieholmen - flytta Nobelbygget!


Gäst

/ #369

2015-04-21 21:31

Alltför mycket av det som byggs och uträttas I vår tid är dåligt genomtänkt och ingen tycks ha analyserat konsekvenserna ordentligt innan projekten påbörjas. Många project blir därför en belastning för samhället I st f allt det goda som från början avsågs och som ligger till grund för dessa projekt, Se t ex Friend's Arena som förlades så oskickligt att man tvingats föreslå utfyllnad av intilliggande sjö, rivning av K- eller Q-märkta hus, man försvårar utbyggnaden av Hagalunds rangerbangård (behövs då nya spåret enom Stockholm tas I bruk).
Bottniabanan, där godstrafiken inte kan gå därför att någon okunnig person envist hållit fast vid ett säkerhetsystem, som ej används av godstrafiken
Tyvärr förekommer att olika intressenter köper in sig och att dumma förslag och lösningar ser ut att bero på bristande kunskap men innebär I själva verket pekuniära förmåner av olämpliga eller rent av olagliga förmåner för någon.
I förhandenvarande fall torde det vara tillräckligt att påpeka att den föreslagna byggnaden är av modernt utförande men att den I den aktuella miljön är klart störande och då den dessutom skall medföra rivning av historisk bebyggelse som är väl avpassad för denna omgivning.
Om verksamheten I och omkring denna ofantliga glaskub utvecklas som det förutspås, var skall ytterligar utrymme tas? Mera rivning??
Med den internationella vikt som Nobelpriset har borde det vara mera motiverat att förlägga byggnaden mellan Stockholm och Arlanda. Där finns utmärkta förbindelser, bade för besökare från Stockholm och ifrån utlandet (Arlanda). Utrymme finns fför såväl parkeringsplatser som för expansion till följd av utvidgning av Nobelaktiviteter av något slag som för sekundära aktiviteter som uppkommit p g a Nobelmuséet.