Giftstopp Norrort - Nej till avfallseldat kraftvärmeverk i Täby

Kathrin

/ #150 Re: Re: Är denna investering verkligen den lönsammaste för Täbyborna?

2014-05-24 10:41

#131: - Re: Är denna investering verkligen den lönsammaste för Täbyborna?

Hej, jag kan trösta dig med att de resuser som har använts för att sätta upp denna sida är blod, svett och tårar samt ett brinnande patos för att få Täby kommun att inse att Hagby är en fullständigt fel plats att bygga på.

Vi har absolut inga preferenser för vare sig Fortum(finskt bolag) eller EON(tyskt bolag) utan vi vill hitta den bästa lösningen för Täbys invånare idag och imorgon. Jag har inga som helst förhoppningar att någon av dessa företag hyser nån större omsorg om oss Täby-bor. Det är deras egna vinster de bryr sig om. Det är inget konstigt med det. Så gör alla företag för att överleva.

(Här passar ett citat  från en bok jag nyss läst: 'De gör grova pengar av ögonblicket och lögn av framtiden'.)

Man har pratat om  'Öppet nät' sen 2008. Att ersätta Fortum:s monopol med EON:s monopol är inte en lösning. Vill man verkligen ha konkurrens öppnar man redan nu upp för båda aktörerna. Öppnar man idag upp för båda parterna kan folk antingen välja sopeldad fjärrvärme från Fortum(Brista) eller fliseldad från EON i Arninge. När EON sen bygger sitt stora verk (var det nu blir nånstans) kan man välja mellan avfallseldad fjärrvärme från EON eller sopeldad från Fortum.

Sen kanske det blir så att många aktörer inte alls väljer fjärrvärme utan något helt annat eller bara vill ha fjärrvärme som spetsvärme när det är riktigt kallt. Och när det är riktigt kallt eldas fjärrvärmen med olja så den slipper vi inte.

 

Boken heter: Den bästa av världar av Ulf Danielsson professor i teoretisk fysik.

Jag vill även citera Dag Hammarskjöld 'Du kan inte leka med lögnen, utan att förlora rätten till sanningen'