Giftstopp Norrort - Nej till avfallseldat kraftvärmeverk i Täby

Giftstopp Norrort

/ #142 Re: Kompetensklyftan

2014-05-23 23:17

#129: Clausewitz - Kompetensklyftan 

 Huvudet på spiken Clausewitz!

Vi som aktivt driver motståndet mot den planerade avfallsindustrin har i många fall tyvärr del i skulden till att de som styr Täby för tillfället fått mandat att göra det. Vi är en välutbildad, normalintelligent skara representativa Täbybor.
Och nej, ingen av oss arbetar för Fortum, och vi har inte heller annan anknytning till dem, mer än till E.ON. 
Vi är inte heller emot varken fjärrvärme eller E.ON. Bara den giftspridning till luft, mark och vatten som, de facto, energibolagens avfallseldning orsakar!

I vår kontakt med de styrande politikerna har vi också insett att politikerna verkar avvika från Täbybodefinitionen ovan. Vid en närmare granskning inser man t.ex. att våra ledande kommunpolitiker är ganska outbildade. Men värre är att de gång på gång visar att de är okunniga, t.o.m. om övergripande detaljer i kraftvärmeverksplanerna, samt att de är ointresserade av oberoende, korrekt, fakta! Med den insikten kan man förstå hur de kan tycka att en avfallsindustri är vad Täby behöver, liksom att de inte kan göra erforderliga ekonomiska kalkyler.

Vi noterar också, med viss tillfredsställelse, hur de styrande politikerna alltmer övergår till att smutskasta de medborgare som motsätter sig det avfallseldade kraftvärmeverket. (Troligen i ett försök att skyla över ovan nämnda brister.)
 
Ett råd till er politiker blir att gå varligt fram med den taktiken. Den uppskattas kanske inte av många, om ens några, kommuninnevånare…

Ett råd till alla kloka Täbybor blir att stryka de 10 första namnen på valsedlarna.
Då finns det chans att vi får in nytt friskt blod i kommunhuset, som förhoppningsvis inte har fjärmat sig från medborgarna som den klubb för inbördes beundran som styr idag.

Vänliga hälsningar/