Giftstopp Norrort - Nej till avfallseldat kraftvärmeverk i Täby

Insatt

/ #132 Re: Re Grupptalan

2014-05-23 14:17

#100: Kerstin - Re Grupptalan

"Kerstin" - ditt inlägg är fullt av struntprat. De "jurister" du påstår dig ha talat med kan uppenbarligen inte vara särskilt duktiga.

Pratet om "bristande upphandling" är skitsnack. Det är juridiskt sett inte fråga om en upphandling, utan om ett koncessionsavtal. Tror du inte att Fortum annars hade överklagat avtalet med Eon, om de kunnat?

Likaså är påståendet "monopol med tvångsanslutning för fastighetsägarna" helt grundlöst. Det går inte lagligen att tvångsansluta fastigheter på det här sättet. Inte heller att neka bygglov för den som inte vill ansluta sig till fjärrvärmen, den frågan är avgjord i domstol.

Pratet om "Total kostnadsanalys" är också fel. Det är Eon som tar kostnaderna och den ekonomiska risken för Hagbyverket, kommunen riskerar inte en krona för detta.

Jag hoppas verkligen att du, "Kerstin", och de andra konspirationsteoretikerna på detta forum för fårskallar inleder er grupptalan, så att ni kan bli lurade på hundratusentals kronor i rättegångskostnader av någon skrupelfri brännvinsadvokat. Det förtjänar ni, som går ut och skrämmer folk med lögner och överdrifter utan att ta reda på hur saker och ting verkligen förhåller sig.