Giftstopp Norrort - Nej till avfallseldat kraftvärmeverk i Täby

Lövbrunnabo

/ #104 Svar från Malin Karlsson

2014-05-18 19:19

Detta svar har jag fått från Malin Karlsson:
Hej,
För att säga något om denna komplexa fråga så anser Miljöpartiet generellt att frågan behöver utredas mer noggrant innan beslut tas. Hur stort behovet av fjärrvärme är och konsekvenser för omgivningen måste utredas mer och utredningarna måste vara oberoende. Det material som fanns vid programrådet kom endast från E.ON. Vi väntar svar från Miljödomstolen som prövar ansökan innan det blir klartecken.
Den information från kommunens sida till medborgarna har varit undermålig, vilket påpekats i alla de sammanhang vi har haft möjligt till. Informationen skulle förts i dialog i ett så tidigt skede som möjligt. Det måste också kommuniceras genom olika kanaler.

Vi är positiva till att minska oljeförbrukningen. Men anläggningens storlek behöver analyseras mer och säkerhetsavståndet till omgivningen måste öka väsentligt. Det behövs mer information om innehållet i bränslet till anläggningen. Utsläppen från anläggningen behöver också genomgå en oberoende utredning. Miljöpartiet ställer också krav på att fordon som ska användas ska drivas på förnyelsebara bränslen.

Mvh
Malin Karlsson (MP)