Giftstopp Norrort - Nej till avfallseldat kraftvärmeverk i Täby

Vallatorpsbo

/ #29 Vi kräver Folkomröstning

2014-04-11 06:09

Var tog alla politiker vägen under samrådsmötet i Tibble Gymnasium 7/4-2014 kl 16-19. Det är skandal att politikerna inte ställer upp och står till svars för ett det gegantiskt kraftvärmeverket som ni redan har beslutat ska byggas? Varför fick inte vi Täbybor besluta om detta? Varför blev inte vi inblandade? Varför vågarna ni inte besvara våra frågor? För att ni har mörkat detta storskaliga värmeverk för oss Täbybor. Hur kan det vara att ni gör något sådant? Att EON och Täby kommun vill tjäna pengar det har vi förstått. Men att göra det på sådana smutsiga grunder under en längre tid... Dessutom kommer många Täbybor med omnejd riskera sina hälsor p g a er girighet.

Täby kommun marknadsför sig som en grön kommun med vackra grönområden och en kommun där barnen ska trivas och må bra. Hur tänker ni här? Vilken dubbelmoral. Först marknadsför ni något som ni sedan inte kan hålla? Satsa på barnomsorg och skolor i Täby. Men skräm bort alla som vill och har tänkt att flytta hit. Barn påverkas mest av alla avfallspartiklar t ex nanopartiklar som inte filterars bort vid förbränning i ert kraftvärmeverk.

Hur står ni till svars för barns hälsa, vuxnas hälsa, pensioners hälsa osv? Det står uttryckligen i en rapport vad det gäller spridningen av gifter att det inte finns några ökade risker med halten av giftiga partiklar. Hur kan ni änns skriva detta? Det självklart att det finns mängder med risker med ert projekt och giftiga partiklar i luft och mark som ni INTE tar ansvar för i någon utsträckning.

Vilket parti kan stoppa bygget? Visa er. Träd fram. Detta parti kommer vinna valet i september 2014.

Vi KRÄVER en folkomröstning gällande bygget av detta stora kraftvärmeverk, en för oss så viktig fråga.