Bättre busstrafik i Utby

Jonas Lundqvist

/ #31 Svar från Västtrafik

2013-09-10 16:55

Här är svaret från Västtrafik angående protestlistan:
"Hej Jonas

För det första, tack för att du hör av dig och för att ni engagerar er i kollektivtrafiken.

Det stämmer att vi från den 15 dec kommer att dela upp dagens linje 58 Bergsjön – City – Brottkärr i två delar. Linje 58 kommer framöver gå Bergsjön – Nils Ericssons terminalen, och mellan Marklandsgatan – Brottkärr ersätter vi linje 58 med en ny linje 82. Bakgrunden är att vi idag, på delar av linje 58 kör mycket parallell trafik vilket gör att vi inte nyttjar våra resurser på bästa sätt. Vi har också problem med att det är trångt i trafiken runt Brunnsparken och genom centrala delar av staden. Genom att vi prioriterar stombussar och spårvagnar i Brunnsparken och vid Kungsportsplatsen, erbjuder bra möjligheter att byta vid bytespunkter såsom NET, Bellevue eller Svingeln kan vi erbjuda en effektivare trafik med bättre framkomlighet, och därigenom en bättre punktlighet.

Ni som reser från Utby mot centrum med linje 58 idag kommer även framöver kunna resa med linje 58. Ska du resa in till Brunnsparken kan du byta vid hållplats Svingeln, om du inte väljer att gå från Nils Ericssons terminalen. Turtätheten på linje 58 från dec kommer vara oförändrad jämfört med idag. I rusningstid mån-fre kan du resa var 15 min, övriga delar av dagen samt kvällar och helger kör vi var 30 min.

Att man ska känna sig trygg när du reser kollektivt är viktigt för oss, och vi engagerar oss i trygghetsfrågorna genom att samverka med kommunen, Polis och andra berörda organisationer.

Hoppas att ni genom det här svaret har fått en tydligare bild av bakgrunden till förändringen. Återkom gärna om ni har ytterligare frågor.

Med vänlig hälsning

Camilla Holtet
—————————————————

Camilla Holtet

Trafikutvecklingschef

Västtrafik AB