Häv skolinspektionens beslut att stänga Lundsbergs skola

Intressant!!

/ #32 Läs själv...

2013-08-29 11:21

Statistik, utdrag från elevenkät genomförd i februari 2013 i samarbete mellan LS, Karlstad Universitet och Skolinspektionen:

LS jämfört med riket som helhet (9:or och 2-rings elever från 219 skolor har deltagit)

Eleverna på Lundsbergs skola verkar vara nöjda med det åtgärdsprogram som finns för att förebygga kränkande behandling.

88.2 % av eleverna på Lundsbergs skola anser att man inte behöver göra mer för att förhindra kränkande behandlingar. I riket som helhet är denna siffra 45 %.

94.7 % av eleverna på Lundsberg tycker att de vuxna reagerar om de får reda på att en elev blivit kränkt. I riket som helhet tycker endast 67 % av eleverna att de vuxna reagerar om de får reda på att en elev blivit kränkt.

79.5 % av Lundsbergs elever tycker att de är med och bestämmer vilka trivselregler Lundsbergs skola ska ha, i riket som helhet anser 49 % av eleverna detta.

Enligt 90.3 % av eleverna följs de trivsel- och ordningsregler som finns på Lundsbergs skola. Detta kan jämföras med 63 % i riket som helhet.

99 % anser att personalen på Lundsbergs skola ser till att trivsel- och ordningsreglerna på skolan följs, i riket som helhet är denna siffra 73 %.

På Lundsbergs skola anger 73.7 % av eleverna att man inte blir dåligt behandlad av andra elever om man upplevs som annorlunda. Om man jämför med riket som helhet så ligger denna siffra på 27 %.

92.5 % av eleverna anser att arbetsuppgifterna i elevhemmen fördelas lika för alla elever. Denna siffra kan av naturliga skäl inte jämföras med landets andra skolor.

Det är(/var) Skolinspektionens bedömning att ”Lundsbergs skola måste öka kunskapen om vad skollagens och läroplanens skrivningar om den svenska skolans värdegrund innebär för såväl personal som elever. Lundsbergs skola måste arbeta med att öka kunskapen om och förmågan att aktivt motverka alla former av kränkande behandling hos alla som verkar inom utbildningen”.
Enkäten visar dock att på Lundsbergs skola tar man upp frågor om grundläggande värden.

Om man tittar på till exempel mänskliga rättigheter så tycker 90.3 % av eleverna på Lundsbergs skola att detta ämne tas upp till diskussion, i riket som helhet endast 50 % av eleverna.

Vad gäller jämställdhet mellan könen ligger dessa siffror på 90.3 % för eleverna på Lundsbergs skola mot 46 % i riket som helhet. 96.3 % av eleverna på Lundsbergs skola anser att man tar upp frågor rörande kränkande behandling och trakasserier och 87.6 % att de har fått mer kunskap i dessa ämnen.