Giftstopp Norrort - Nej till avfallseldat kraftvärmeverk i Täby

Giftstopp Norrort - Nej till avfallseldat kraftvärmeverk i Täby / Uppdateringar / Facebookgrupp & välkomnad närvaro 21/5 kl 18-20 / Kommentarer


Gäst

#1

2014-05-20 15:47

Hejsan!
Tack för ert engagemang!
Jag undrar vilka åtaganden (ekonomiska och av annan art) som kommunledningen redan har gjort eller avser att göra vad gäller detta kraftvärmeverk. Kommer man att bli delägare? Kommer man att garantera leveranser av eldningsbart avfall? Innebär projektet alltså även ett ekonomiskt risktagande för Täby kommun vid sidan av de uppenbara miljöriskerna?

Bo Näslund


Gäst

#2

2014-05-20 16:34

Vad är det vi pratar om?
Är det ett storskaligt Krafvärmeverk för hela Norrort, som gör att ett tyskt energibolag (EON) gnuggar händerna och tar hem miljonvinster varje år?
Ett Kraftvärmeverk som dessutom ligger ostrategiskt med tanke på kulturlandskap och giftutsläpp?

Täby behöver, för fjärrvärmen, bara ett Värmeverk på 120 GWh som drives av Biobränsle (= som liknar fas 2 i planerna på Hagbyverket).

Lämplig placering för detta Värmeverk är i Täbys nordosthörn, (i skogen öster om Arningevägen och norr om Norrortsleden) där Värmeverket kommer långt från bebyggelse.

Antalet transporter till "Vågsjöskogens Värmeverk" blir lika många som om "värmeverk fas 2" placerades felaktigt i Hagby.