Bevara Lundåkrabukten för kitesurfing

Kontakta namninsamlingens skapare

Diskussionsämnet har skapats automatiskt av petition Bevara Lundåkrabukten för kitesurfing.

Michael Ericsson
Ansvarig för denna petition

#26 Re: Lundåkra spot

2014-05-05 19:40

#25: Tomaso - Lundåkra spot

Hej. 13 juni måste vi senast lämna in våra önskemål. Vi driver detta aktivt och kommer föra dialog innan dess, men fram till ung då kör vi denna insamling.

Tack


Gäst

#27

2014-06-15 09:44

Det är ren idioti och orimligt att begränsa åk ytorna för kitesurfing i den omfattningen. Detta är norra Europas bästa plats för både nybörjare och proffs. En helt unik plats att lära sig kita på.

Gäst

#28 Re: Re: Lundåkra spot

2014-06-16 16:20

#26: Michael Ericsson - Re: Lundåkra spot

Då för ni en dialog med länstyrelsen ? Det skulle vara mycket intressant att få veta hur man motiverar detta. Är det pga fågelskydd eller är det av någon annan anledning. Om det nu är fågelskydd, så bör det väl isf vara ett tillträdesförbud för området som gäller alla, oavsett om man rastar hunden, har picknick, skådar fågel eller kitar. Men då rimmar det å andra sidan väldigt dåligt med syftet för ett naturreservat, att man inte får vistas i det. Tydligen arbetar flera länstyrelser fram nya skötselplaner för reservaten, så även i Halland, där man skall skydda rödlistade arter. Om detta kan leda till ett kiteförbud i reservaten, så är det ju katastrof då många spots finns just där.  Ligger detta på Eu nivå och länstyrelserna följer dessa beslut ? Skriv gärna och berätta hur det går. Lycka till.

 

Svenska Kiteförbundet

#29 Re: Re: Re: Lundåkra spot

2014-06-16 18:55

#28: - Re: Re: Lundåkra spot

Hej,

Ja, framför allt är det Skånes Kitesurfklubb som tagit på sig att föra dialogen med länsstyrelsen. De har varit med i dialogen tidigare och har bra folk som är insatta.

Det grundar sig i ett EU-beslut från något år tillbaka. Gäller både land- samt havsliv i området, därav att man vill ha fritt en viss bit ut i vattnet.

Skånes Kitesurfklubb har skrivit ihop ett yrkande där man visar på att kitesurfing inte har någon som helst inverkan på naturlivet och har presenterat denna enligt föreskrivna metoder till länsstyrelsen. Officilell kommentar och resultat kommer publiceras här.

Tack!

Pelle surf

#30 Re: Re: Re: Re: Lundåkra spot

2014-06-16 19:25

#29: Svenska Kiteförbundet - Re: Re: Re: Lundåkra spot

Lite oroande att det är ett eu-beslut som ligger bakom. Diskussioner om kite i fågelområden har det ju varit tidigare och då har väl ornitologer drivit frågan. Det känns värre då eu ger direktiv till länstyrelserna.

Tack för snabbt svar