Upprop mot LRF ang deras beslut att släppa Gmo-foder fritt i sverige


Gäst

#576

2015-10-14 19:46

GMO är galet!!!

Gäst

#577

2015-10-27 00:21

Vi måste någonstans börja att öppna våra sinnen & på ett oredigerat vis ta del av de vansinnigheter som drivs fram av en alltmer oregerlig profithunger. Alla dessa "vansinnigheter" sett ur ett fågelperspektiv skapar ett gigantiskt pussel av död & förintelse åt den snabbt krympande "massan" samt enorma rikedomar & dignande makt till den snabbt stegrande makteliten.

Gäst

#578

2015-11-14 18:59

jag säger monsanto - räcker det?!

Gäst

#579

2016-02-03 21:22

vill inte ha Gmo i sverige.
Charlot

#580 Dödligt vapen

2016-03-21 16:39

GMO gör människor och djur sterila. Efter 3 generationer dör de ut. Helt klart vad agendan är här. 


Gäst

#581

2016-04-27 15:19

För att GMO grödor med alla sina farliga pesticider måste stoppas!
Tänk Själv

#582 GMO är inte farligt!

2017-01-04 10:25

Kan någon snälla länka ett enda exempel på att GMO (och då menar jag direkt genetisk modifiering av organismer med hjälp av tex CRIPR) skulle vara farligt?

Dom enda exempel jag fått se hittills har antingen 1) Handlat om skadliga besprutningsmedel och alltså inte den modifierade organismen. eller 2) Att organismen skulle ha börjat producera för lite näring eller ämnen som är dåliga för människor eller miljö. Detta undviks helt genom ordentlig testning i slutna miljöer i 3 generationer. Här äralltså inte heller gen modifiering som är boven utan organisationer som monasanto och i förlängningen politikerna och kapitalismen som låter dem tjäna pengar på att ta genvägar och inte testa sina produkter. eller 3) det är påhittade fakta som ingen hittar länkar till men domärsäker på att det är så för någons kompis mamma sa faktiskt att GMOs ger cancer eller något sånt och det känns rätt i magen för alla företag tjänar massa pengar på att sälja in produkter märkta med "naturligt" för att det ska låta bättre.
Gen modifiering har potential att ta bort allt vad sjukdommar, svält och miljöförstöring heter och det enda som står i vår väg är girighet och okunskap.

Tänk Själv

#583 Re:

2017-01-04 10:37

#525: -  

 oj, vart ska jag börja....

Det händer visst i naturen också. trögkrypare/björndjur kan ta dnafrån andra arter så som virus, växter osv.

Snälla ge mig en länk där dom bevisat att någonting har bieffekter för att det är genmodifierat och inte för att det är fullt med bekämpningsmedel.


Man förändrar ju gener för att bland annat behöva använda mindre bekämningsmedel. fattar inte hur du tänker.
Gener sprider sig inte hur som helst, faktum är att trögkryparna är det enda exemplet där detta händer mellan olika arter utanför lab.
Genmodifiering är ett verktyg. Attförbjuda det skulle vara som att förbjuda knivar för att en kille aldrig kan hantera dem. Fast genmodifiering har ju så klart mycket mycket fler möjligheter.

nä, förbjud kapitalism och lobbying istället. Det är företag som monasanto, lobbying, politikerna, pengasystemet och girigheten som är faran, inte tekniken och vetenskapen.

Läs en grundkurs i biologi och sluta sprida skräck

Tänk Själv

#584 Re:

2017-01-04 10:43

#445: -  

 Genmodifiering kan ha många fördelar om den görs rätt.
Det är inte verktyget som det är fel på, utan snubben som använder det till att förstöra allt med.

I övrigt finns det massor med annat man skulle kunna göra för att effiktivisera jordbruk men ingen vill ju göra det heller! man kan odla inomhus, på höjden, med hydro (ingen jord) och man kan automatisera nästan allt.
 
Då behöver man inga bekämpningsmedel, man producerar mer mat snabbare, man behöver skövla mindre yta och ingen näring sugs upp ur jorden.

Tant Pia

#585 Re: GMO är inte farligt!

2017-02-13 11:01

#582: Tänk Själv - GMO är inte farligt! 

 Du kan googla själv. Monsatans forskare och oberoende forskare är inte överens. Du väljer själv vilket ben du vill stå på. Om en bakterie planteras in i ett frö som aktiveras via ett gift (round-up) för att plantan sedan skall ta livet av alla som försöker äta upp den...  ja du kanske själv kan tänka resten. Ges detta foder till djur som sedan människor skall äta så får vi det i oss. Gå in och titta på youtube hur de flesta amerikaner ser ut idag då de ätit gmo odlat och gmo fodrade djur de senaste 30 åren. Forskare har även varnat för stora grundvattenproblem och med tanke på den stora antibiotika resistens som föreligger så borde det inte vara rekommenderbart att sprida ut mer bakterier. Vi vet idag att bakterier muterar ganska så fort. Om du vill äta gen modifierat så står det dig fritt men attackera inte alla andra som vill hålla sig friska och borta ifrån försökskaninverksamheten. Du skriver KAN TA BORT... om det inte skett på 30 år så kommer det aldrig att ske. Åkermark dränks in i round-up innan fröna sås och gifterna rinner rakt ner i grundvattnet och hamnar hemma i din dricksvattenkran. Så snacka om girihet... vi tänker på hälsa och tillverkarna tänker på pengar. De vill ha och ta patent på alla fröer för att få full kontroll.... planerna är att inte ens låta hobbyodlare odla sina egna grönsaker hemma i sina trädgårdar.