Upprop mot LRF ang deras beslut att släppa Gmo-foder fritt i sverige

Tänk Själv

/ #582 GMO är inte farligt!

2017-01-04 10:25

Kan någon snälla länka ett enda exempel på att GMO (och då menar jag direkt genetisk modifiering av organismer med hjälp av tex CRIPR) skulle vara farligt?

Dom enda exempel jag fått se hittills har antingen 1) Handlat om skadliga besprutningsmedel och alltså inte den modifierade organismen. eller 2) Att organismen skulle ha börjat producera för lite näring eller ämnen som är dåliga för människor eller miljö. Detta undviks helt genom ordentlig testning i slutna miljöer i 3 generationer. Här äralltså inte heller gen modifiering som är boven utan organisationer som monasanto och i förlängningen politikerna och kapitalismen som låter dem tjäna pengar på att ta genvägar och inte testa sina produkter. eller 3) det är påhittade fakta som ingen hittar länkar till men domärsäker på att det är så för någons kompis mamma sa faktiskt att GMOs ger cancer eller något sånt och det känns rätt i magen för alla företag tjänar massa pengar på att sälja in produkter märkta med "naturligt" för att det ska låta bättre.
Gen modifiering har potential att ta bort allt vad sjukdommar, svält och miljöförstöring heter och det enda som står i vår väg är girighet och okunskap.